Kis- és középvállalkozásokra méretezett Power Over Ethernet kapcsoló

forrás Prim Online, 2005. január 20. 13:19
A 3Com bemutatta az ágazat első, kis- és középvállalkozásokra méretezett, konvergenciaképes Power Over Ethernet kapcsolóját. A kedvező árú és egyszerűen használható 3Com Baseline Plus kapcsoló révén a kis- és középvállalkozások gyorsan és egyszerűen telepíthetik az IP-telefonokat az új üzleti alkalmazásokhoz és csökkenthetik a költségeket.
A Baseline Switch 2226-PWR Plus a 10/100-as és Gigabit kapcsolók az egyedülálló, weben keresztül konfigurálható, vállalati célokra kifejlesztett Baseline Plus Switch termékcsaládjának legújabb, kifejezetten a kis- és középvállalkozásokra méretezett árral és jellemzőkkel rendelkező tagja.

A 3Com Baseline Switch 2226-PWR Plus elnevezésű, rendkívül intelligens, önálló tanulásra képes hálózati rendszer a weben keresztül konfigurálható és a hálózati vezérlés egyedülálló szintjét kínálja. A kis- és középvállalkozások számára lehetővé teszi, hogy kisebb méretű irodáikban is kiaknázzák a Power over Ethernetben (PoE) és a 3Com priorizációs technológiájában rejlő előnyöket az Internetes Telefónia (IP) területén. A Baseline 2226-PWR Plus és a 3Com Convergence Alkalmazáscsomag legújabb eleme, a 3Com NBX V3000 platform kombinációja révén ideálisan megoldás az egyszerű, kis méretű vállalati hálózatok létrehozására.

Az új 3Com Baseline Plus kapcsoló az ágazat első, önálló tanulásra képes, "intelligens" kapcsolója, amelyet a kis- és középvállalkozások piacára terveztek. Ez az első olyan kapcsoló, amely ötvözi az egyszerű alkalmazhatóságot, a webes konfigurációs lehetőséget, a hang priorizációs automatizált szolgáltatást professzionális minőségben valamint a rugalmas média Gigabit adatátviteli kapcsolatokat. Mindez a PoE-t segítségével mind a 24 10/100 porton, megvalósítható, mégpedig ezen piac számára is elérhető áron. A kapcsoló a PoE-kompatibilis vezeték nélküli LAN csatlakozási pontokat is támogatja, így a kisvállalkozások is könnyen áttérhetnek a vezeték nélküli üzemre. A kapcsoló elengedhetetlen a 21. századi kommunikáció alapjául szolgáló, IP-telefonos és egyéb vállalati alkalmazásokat támogató hálózati infrastruktúra létrehozásához.

A hangot automatikusan priorizáló Baseline Switch 2226-PWR Plus rendkívüli módon megkönnyíti a konvergált VoIP-hálózat telepítését A nagy teljesítményű kapcsoló segítségével a hálózat sávszélesség sokkal teljesebben kihasználható, csökken a forgalmat lassító szűk keresztmetszetű helyeket és az üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat esetleg károsító, észrevétlen "gyanús" adatok száma. A Baseline Switch 2226-PWR és az új NBX V3000 kombinációja révén az új VoIP hálózatok telepítése bámulatosan egyszerű és költséghatékony.

Kis- és középvállalkozások igényeihez igazított, vállalati szintű megoldások

A Baseline Switch 2226-PWR Plus célja a voice-over-IP alkalmazások költségének leszorítása, valamint a VoIP és a hasonló, konvergált technológiák elfogadásának meggyorsítása. Az új, layer 2 kapcsoló ideális a hálózati alkalmazásokhoz, például IP-telefonokhoz, vezeték nélküli LAN kapcsolódási pontokhoz, hálózati csatlakozókhoz, videó felügyelethez és távoli érintőképernyős terminálokhoz a LAN infrastruktúrát használó kis- és középvállalatok kapcsolószobái vagy különböző telephelyei számára.

A Power over Ethernet alkalmazásával a felhasználók jobban szabályozhatják a hálózati berendezések elektromos ellátását. A vezetékhálózat kibővítésének költségét is csökkenthetik, különösen mivel a kisebb vállalkozások egyre mobilabbá válnak és egyre több eszközt használnak az üzleti életben. Ezen felül a 3Com nemcsak elsőként kínál PoE kapcsolót mind a 24 porton, de ráadásul minden egyes port a PoE és a nem PoE berendezéseket egyaránt támogatja, így az ügyfeleknek a választás lehetőségét kínálja.

Az új kapcsoló továbbá automatikusan felismeri és priorizálja az NBX IP-telefonos forgalmat, átláthatóvá teszi a felhasználó számára a hang priorizálását, és biztosítja a kritikus és valós idejű alkalmazások hatékony működését. Ezt a különleges, együttműködő jellemzőt a 3Com egyik versenytársa sem kínálja.

A hálózatok terén úttörő és vezető szerepet is betöltő 3Com több százezer PoE portot jegyez, és évek óta piacvezető az IP-telefon-technológia területén. Ez a tapasztalatokban gazdag szakmai múlt lehetővé teszi a 3Com számára a hagyományosan csak a nagyvállalatoknak ajánlott, kiemelkedő minőségű kapcsolómegoldások kis- és középvállalkozások számára történő testre szabását. A 3Com az ágazat egyik legszélesebb termékskáláját kínálja a kis- és középvállalkozások piacán, amely a menedzselhető és a nem menedzselhető LAN kapcsolóktól kezdve az IP-telefónián, a biztonsági rendszereken, a hálózatkezelésen és a routereken át a vezetékmentes technológiákig terjed.
Kulcsszavak: 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05