Egyetemi EMC tárolórendszer Icon-segítséggel

Kovács Attila, 2005. január 26. 19:51
A gödöllői Szent István Egyetemen új, óriáskapacitású, központosított adattároló rendszert adtak át, amely hosszú évekre fedezi az intézmény szükségleteit. A kiválasztott EMC CX 700 típusú berendezést a KFKI Csoporthoz tartozó Icon Rt. munkatársai illesztették az egyetemi hálózathoz.
"A Szent István Egyetemen az utóbbi két évben egyre nagyobb probléma lett az egyes szerverek, illetőleg az azokon futó szolgáltatások megfelelő skálázhatósága, menedzselhetősége" - mondta Ritter Dávid informatikai igazgató. "A szolgáltatások számának növekedése és a felhasználók igényei egyre komplikáltabb feladat elé állítottak bennünket: mind nehezebbé vált megfelelő teljesítményű, magas rendelkezésre állású szolgáltatásokat fenntartani. További gondot jelentett, hogy a tárhely sosem volt elegendő, a bővítés pedig költséges, és a hibatűrő működést lehetővé tevő belső RAID vezérlők teljesítménye is kívánnivalót hagyott maga után. Ezért döntöttünk egy megfelelően skálázható, robosztus adattárolási megoldás mellett".

"Az ügyfelünk igényeihez a legjobban az EMC cég CX700-as eszközcsaládja igazodott, mert egyrészt a legheterogénebb környezetekben is kimagasló a teljesítménye, másrészt használatával megszűnt az intézmény számára kedvezőtlen, tárhely arányos licencelési politika" - hangsúlyozta Tamás Levente, az Icon Storage csoportjának vezetője.

A tárolórendszer bevezetése után szerverkonszolidációt is tervez az egyetem. Jelenleg az adattároló a központi fájl- és webszerverek, valamint a kutatási célú, 64 processzoros szuperszámítógép háttértárolójaként működik, de fokozatosan áthelyezik rá az összes tárhely igényes szolgáltatást (pl. központi könyvtári adatbázis, levelezés, tanulmányi és a gazdasági rendszer).
Kulcsszavak: Icon EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50