A Sony a világpiac után otthon is felhagy a PDA-forgalmazással

Milkovits Gábor, 2005. február 23. 22:34
A Sony szóvivője megerősítette, hogy az elektronikai óriáscég júliustól a japán vásárlók számára sem gyártja tovább Clie kézi számítógépeit.
A bejelentés azt jelenti, hogy a Sony teljes mértékben kivonul a PDA-piacról, miután tavaly a nemzetközi értékesítés felszámolásáról már döntöttek. A lépés a Sony Clie készülékek operációs rendszerét szállító PalmSource-ot érinti a legérzékenyebben, mivel a Palm cégcsoporthoz tartozó PalmOne után az elektronikai óriáscég volt a legjelentősebb partnerük. A PalmOne-t egyéb bajok is sújtják, mivel az egyébként az okos telefonok konkurenciája miatt egyre zsugorodó PDA piacon az utóbbi két évben jelentősen, 50-ről 36%-ra esett vissza a cég részesedése.

A bejelentés hátterében a PDA ágazat nehézségei mellett még a Sony azon törekvése is meghúzódhat, hogy a japán vállalatóriás minden nagyobb ágazatban a számára legoptimálisabb részterületekre szeretne koncentrálni. Ennek része lehet például az a decemberi bejelentés, amely szerint lehetséges, hogy a közeljövőben beszüntetnék a plazma tv-k gyártását, és inkább a cégnek előnyösebb LCD-üzletágra összpontosítanák erőforrásaikat. Ha ez valóban így van, úgy a hordozható készülékek területén a kímúlásra ítélt Clie PDA-k pozitív ellenpólusa a PlayStation Portable mozgókép- és zenelejátszásra is képes játékgép, amelyet a Sony jövendő társaival együtt a növekedés egyik alappillérének tekint.
Kulcsszavak: pda Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59