A Sun csatlakozott Bono "ONE" kampányához

forrás Prim Online, 2005. február 28. 11:48
A Sun Microsystems bejelentette, hogy csatlakozik az énekes–aktivista részvételével zajló ONE elnevezésű közcélú online kampányhoz, amely során sokszázezer ember emelheti fel a szavát az afrikai AIDS-járvány és szegénység leküzdése érdekében. „A Nyugatnak nagyobb szerepet kell vállalnia Afrika egészségügyi helyzetének javításában és a földrészen tapasztalható szegénység csökkentésében” – mondta Bono, aki a kaliforniai Monterey-ben rendezett TED konferencián vehette át az újonnan alapított TED-díjat.
A díjjal kitüntetett neves személyiségek – a U2 zenekar frontemberén kívül Edward Burtynsky fotóművész és Robert Fischell feltaláló – három kívánságának megvalósításához a szervezet tagjai a legkülönfélébb módokon; tehetségükkel, lelkesedésükkel és felkészültségükkel járulnak hozzá.

„A TED-díj alkalmat ad arra, hogy hétköznapi emberek közösen különleges dolgokat vigyenek véghez” – nyilatkozta John Gage, a Sun Microsystems vezető kutatója a konferencia díjátadási ünnepségén. „Bono kívánsága halasztást nem tűrő problémára hívja fel a figyelmet, és egyúttal arra is rávilágít, hogy a kiút közös összefogással megtalálható. Ilyen sok jó szándékú ember a megfelelő technológia segítségével komoly változásokat érhet el. Valami nagyszerű van a levegőben” – tette hozzá Gage.

2005 márciusától kezdődően a Sun Microsystems Java technológiáján, a java.com webhely funkcióin és a Voxiva cég megoldásain alapuló rendszer segítségével bárki elektronikusan is csatlakozhat a ONE kampányhoz. A jelentkezőknek mindössze egy szöveges üzenetet kell elküldeniük mobiltelefonjukról vagy bármilyen egyéb Java-alapú eszközről, ha csatlakozni kívánnak Bonóhoz az afrikai újratermelődő szegénység és AIDS-járvány elleni harcban. A szöveges üzenet ún. „első csók”-ként kapcsolatot létesít a küldő fél és a www.theonecampaign.org címen található One kampány között. A feliratkozást a rendszer e-mailben igazolja vissza, és a java.com webhely a feladónak egy új csengőhangot is felajánl. Az akció eredményeként több százezer „hang” adhat majd nyomatékot az amerikai kormányzati politika módosítását célzó, a fenti kritikus fontosságú egészségügyi kérdésekkel és gazdasági problémákkal kapcsolatos petícióknak.

A ONE Alapítványról
A nemrégiben útjára indított ONE kampány újszerű lehetőséget kínál arra, hogy az egyes emberek hozzájáruljanak a világszerte pusztító AIDS és a rendkívüli szegénység leküzdéséhez. A ONE kampány szervezői között egyaránt találhatók vallásos hátterű és a szegénység ellen küzdő társadalmi szervezetek, amelyek együttesen hívják fel a figyelmet arra, mi mindent tehetünk a globális AIDS-válság és a szegénység megszüntetése érdekében. A ONE kampányhoz való csatlakozással minden embernek lehetősége nyílik, hogy hangjával, szavazatával saját maga is hozzájáruljon egy jobb, biztonságosabb világ létrehozásához.

Kulcsszavak: szponzor egészségügy Sun

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Foxit PDF Reader 2024.2.1.25153

Funkciókban gazdag PDF olvasó program PDF fájlok megnyitására és szerkesztésére. Lehet vele jegyzeteket, kiemeléseket, szövegdobozokat hozzáadni, oldalakat forgatni, nagyítani és menteni. A dokumentumhoz kép, hang- és videótartalom is csatolható.

2024. május 21. 19:52

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59