2005 végére újabb 33 városban T-Mobile szélessávú EDGE hálózat

forrás Prim Online, 2005. március 8. 21:13
A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban Budapesten a hazai mobilpiacon elsőként vezette be a gyors mobilinternetezésre szolgáló EDGE megoldást. Mára ez a megoldás a fővárosban kiváló minőségben érhető el. A piacvezető mobilcég 2005 végéig további 33 városra terjeszti ki a szélessávú EDGE mobil adatátviteli lehetőséget, Magyarország jelentős részén gyorsabb adatátvitelt nyújtva ügyfeleinek.
Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál az ügyfeleknek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe. Az elmúlt több mint egy év során a T-Mobile a szélessávú budapesti hálózaton egyértelműen azt tapasztalta, hogy előfizetői arra alkalmas készülékkel az átlagosnál több adatot forgalmaznak. A kedvező fogadtatás és a műszaki téren szerzett tapasztalatok alapján a társaság idén jelentősen megnöveli az EDGE szolgáltatással lefedett területet.

2005 végéig a szélessávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 jelentősebb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen - összességében az ország lakosságának több mint 40 százaléka számára – lesz elérhető. Az EDGE használata ráadásul nem jár többletköltséggel, azaz a már ismert GPRS díjak ellenében vehető igénybe. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért a nap bármely szakában 300 Mbyte-nyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat forgalmazható. A havidíjban foglalt adatmennyiség felhasználását követően pedig a késő esti-éjszakai díjszabás különösen kedvező. A T-Mobile kínálatában jelenleg öt EDGE képes mobiltelefon és egy kártyatelefon szerepel. A szolgáltatásra alkalmas mobilok köre a jövőben gyors ütemben bővül.

A T-Mobile a hazai mobilpiacon a GPRS, az EDGE és a WLAN elsőkénti bevezetésével a mobil adatátvitel terén is vezető szerepet játszik. A legkorszerűbb megoldások gyors alkalmazásával célja, hogy ügyfelei igényeihez igazodva biztosítsa a szabad választás lehetőségét. Töretlenül folyik a 3G fejlesztése is és Budapest belvárosában az év második felében a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésre kerül.

A T-Mobile EDGE szélessávú hálózata 2005-ben Budapest mellett az alábbi városokban lesz elérhető:

Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Kulcsszavak: mobilszolg EDGE T-mobile-hu

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09