Az Intel kibővítette 64-bites szerverplatform-kínálatát

forrás Prim Online, 2005. április 1. 17:15
Az Intel kibővítette 64-bites kínálatát egy platformmal, amely megnöveli az alkalmazások teljesítményét, egyszerűsíti a nagymennyiségű adatok kezelését, illetve csökkenti a fenntartási költségeket.


Az első számú célcsoport a vállalati szegmens, hiszen a platform egy új lapkakészletet, valamint 5 új szerverprocesszort tartalmaz, a négy vagy több processzort használó szerverekhez.

A Truland kódnevű platform magában foglalja a 64-bites Intel Xeon MP processzort(multiprocesszor) és az Intel E8500 lapkakészletet. A kétmagos technológiához építve az új lapkakészlet felkészíti a felhasználókat a hamarosan bekövetkező változásokra, mint például a több mag vagy az Intel Virtualization technológia.

"Az idei évben az Intel tizedik születésnapját ünnepli a többprocesszoros szerverpiacon, amely történet az Intel Pentium processzorral kezdődött. Ma az Intel Xeon MP processzorok hatodik generációját mutatjuk be - mondta Pat Gelsinger, az Intel alelnöke, illetve az Intel Digital Enterprise Group vezetője. - Az elmúlt 10 évben az Intel segítséget nyújtott abban, hogy alapjában változzon meg a középszintű szerverpiac, a drága, szabadalmazott gépektől a megfizethető, erőteljes és innovatív, szabványokra épülő szerverekig. Az Intel vezető szerepet játszott a legjobb teljesítmény és a legértékesebb innovációk elérésében."

Elsőként ezen MP szerverplatformban kombinálta az Intel egyben az Intel Extended Memory 64 technológiát, a PCI Expresst, a DDR2-400 memóriát, illetve a Demand-Based Switching with Enhanced Intel SpeedStep technológiát. Ezen képességek együtt segítenek kibővíteni a memóriacímezhetőséget, támogatják a szerver teljesítményének növekedését, illetve javítják a megbízhatóságot.

A 64-bites Intel Xeon MP processzor ár/teljesítmény aránya előnyös az olyan középszintű vállalati alkalmazások számára, mint például SCM, ERM, CRM-rendszerek, vagy kis- és közepes méretű üzleti adatbázisok. A platform kiegészíti a kétprocesszoros szerverekhez szánt Intel Xeon processzorokat - amely célalkalmazásai elsősorban a webes, illetve e-mail szerverek. Emellett az új platform kiegészítést biztosít még az Intel Itanium processzorkínálathoz, elsősorban a szabadalmazott és költséges RISC-alapú szerverek piacán, amelyek olyan alkalmazásokat futtatnak, mint a nagyobb adatbázisok vagy egyéb nagy teljesítményt igénylő területről származó programok.

"Az olyan vállalatokkal való együttműködéskor, mint például az Intel, a Microsoft elkötelezett az iránt, hogy az iparág lehető legjobb ár/teljesítmény arányú szoftverplatformját biztosítsa, ezáltal is befolyásolva az innovációt, például az új Intel Xeon MP processzorok vagy a kétmagos technológia által - mondta Andy Lees, a Microsoft Server and Tools Marketing and Solutions részlegének vállalati alelnöke. - A Windows Server 2003 x64-verziók által a Microsoft egy olyan platformot biztosít, amely nagy teljesítménybeli előnyöket nyújt a már meglévő 32-bites alkalmazásokhoz, emellett pedig kiemelkedő teljesítményt és skálázhatóságot rejt a 64-bites alkalmazások számára. Az Intellel való munkánk része, hogy a legszélesebb portfoliót nyújtsuk a 64-bites kínálat terén, az asztali megoldásoktól a vállalati szerverekig."

Kulcsszavak: szerver Intel

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59