Allied Telesyn: fókuszban a Triple Play platform és megoldások

Kovács Attila, 2005. április 3. 10:38
Tizenhét ország közel száz újságírójának részvételével április 1-jén Bécsben került sorra az Allied Telesyn (AT) idei közép- és kelet-európai sajtókonferenciájára. A nagyvállalati konnektivitás terén és távközlési szolgáltatói szektorban a vezetők között számon tartott hálózati eszközgyártó, AT immár hetedik alkalommal megtartott egész napos eseményének fókuszában a cég piaci helyzetének, állandóan bővülő termékvonalának bemutatása és technológiai bejelentések mellett az AT Triple Play (hang/adat/video) megközelítése, illetve a cég kiválasztott üzleti partnereinek, ügyfeleinek sikeres hálózati alkalmazásai, AT eszközökön megvalósított megoldásai álltak. A hazai sajtóorgánumokat képviselő nyolc újságíró között a Prím Online is képviseltette magát.

Megnyitójában Francesco Stramezzi, a cég európai elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, az Allied Telesyn technológiai vezető pozíciója, ereje abban is rejlik, hogy éves árbevételének 17 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Philip Yim, a globális marketingért és termékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök kiemelte, másokkal ellentétben az AT sohasem váltott üzleti stratégiát, mindig az IP piacra koncentrált, így most többekkel szemben versenyelőnyre tehetett szert. A fő trendeket így összegezte: a VoIP-re alapozott hangszolgáltatás eszközei („voice soft switch”) 2010-re uralkodó pozícióba kerülnek; az összes szolgáltatónál dominálni fog az Ethernet-IP hálózati technológia; várható, hogy a közeljövőben az Ethernet-IP területen új piaci szereplők tűnnek majd fel. Az AT célja az évi 25 százalékos növekedés, a cég az Ethernet-IP alapú hálózati eszközgyártók között máris a legjobban növekvő három cég között van a világon. Az AT kulcstermékeinek számítanak a TDM alapú megoldások migrációjára szolgáló korszerű, nagy teljesítményű Triple Play, elsősorban nagy vállalati megoldások; a telco szolgáltatóknál az Ethernet-IP elérési infrastruktúrát támogató eszközök és megoldások; illetve a következő generációs hálózatok (NGN) fejlett szolgáltatásaihoz az IP-Ethernet bázis biztosítása.

Stefano Verginelli, az Allied Telesyn CEE régió marketing igazgatója bejelentette az AT legújabb termékeit. Ezek egyike a Converteon nevű, több protokollt és sok portot kiszolgáló médiakonverter, amely az ügyfélnél lévő régi és új átviteli médiumok (pl. koaxkábel-TP, TP-optikai kábel) közötti zökkenőmentes átállást, illetve kapcsolatot. Jellemzője még, hogy a hálózati kapcsoló funkciót is képes integrálni. Az úgynevezett „back haul” hálózatrészekben használatos CWDM (Course Wave Division Multiuplexer) berendezés az AT-LX-3800, amely a cég első multiprotokollos aktív CWDM terméke. 8 bemenő és 2 optikai kimenő csatornát kombinál, „hatótávolsága” 70 km. Megjelentek az ún. Wavewgliderek ipari változatai, továbbá a back-haul sávszélesség további növekedését követő AT Light Explorer nevű, 40 Gbit/s-os megoldás. Az elsősorban adatközpontokban alkalmazható nagy teljesítményű kapcsoló (switch) eszközök közül három új AT-9900-as stand-alone, több rétegű IPv4 és IPv6 gigabites switch került bemutatásra: az AT-9924T, az AT-9924T/4SP (nagy teljesítményű IPv6 alapú multicast routing funkcióval!) és az AT-9924 SP. Kis-és közepes vállalkozások távoli felhasználóit támogatja az AT új,AR7505 jelzésű, moduláris felépítésű virtuális magánhálózati útválasztója (VPN router). A tovább javított QoS képességekkel rendelkező eszköz hang, video és triple play alkalmazások kezelésére egyaránt képes. Néhány jellemzője: 533 MHz-es CPU; max 5000 konfigurált és max. 250 aktív IPsec VPN rejtjelezett „tunnel” kezelésének képessége; két 10/100 WAN port, öt 10/100 Ethernet LAN port.

A bemutatott partneralkalmazások között szerepelt a norvég Trollfjord Broadband cég képviselőjének „Fiber to the home – field experiences” című, az AT platformján megvalósított Triple Play megoldásról szóló előadása. A cég integrált Internet, digitális tévé, VoIP és IP telefónia szolgáltatást nyújt. Az AT Triple Play platformját egyebek mellett annak kompaktsága, az ún. „single-mode” száloptikára való alkalmassága, a „csak-IP” beállítottsága, könnyű adminisztrációja és versenyképes ár/port aránya miatt választották.

A sajtókonferencia során Miodrag Sundic, at AT európai eladásokért felelős alelnöke a magyar piacot érintő bejelentést tett, amely szerint a budapesti Polygon Kft. az Allied Telesyn itteni feljogosított (SVAR) szervize lett.

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38