Nagy mennyiségű film, játék, zene lesz letölthető a Bertelsmann új platformján

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 5. 08:45
Folyamatban vannak a Bertelsmann leányvállalatánál az Arvato-nál a GNAB internetes letöltő platform üzemi tesztjei. A béta-teszt fázis után a különböző licencbirtokosok megkezdték a rendszer biztonsági próbáit. Néhány héten belül már az első ügyfelek is kipróbálhatják a rendszert. Az Arvato forradalmi újításnak tekinti nagy adatmennyiségek, filmek, valamint játékok legális letöltését lehetővé tévő internetes letöltő rendszerét.
A világ legnagyobb chipgyártója, az Intel a házi digitális központok (digital home) kifejlesztési stratégiáját reméli kifejleszteni a platform üzemi tapasztalatai alapján. Ennek előfeltétele a nagy adatmennyiségek biztonságos és legális letöltését lehetővé tévő rendszer kialakítása. A felhasználást több készüléken, a személyi számítógéptől egészen a mobiltelefonig lehetővé kell tennie a rendszernek. A peer-to-peer (p2p) decentralizált rendszerelemeket a GNAB egy központi hálózattal kapcsolja össze. Ezáltal kívánja biztosítani a fizetési biztonságot, valamint a szerzői jogok védelmét is.

Az Intellel kötött stratégiai együttműködéstől az Arvato ügyfelei számának növekedését várja. Amennyiben az otthoni digitális központ technológiai elképzelése sikeresen meghonosodik a GNAB alkalmazása iránt is megnövekedik a kereslet.

A platform tartalomszolgáltatói, televíziós csatornák, mobilszolgáltatók, média társaságok és csomagküldő áruházak saját márkaneveik alatt kerülnek majd kapcsolatba ügyfeleikkel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05