IHM - HTEC: Lehet-e sikert elérni az amerikai piacon?

Az IHM és a Magyar Technológiai Központ (HTEC) közös rendezvénye

forrás Prim Online, 2005. április 11. 12:20
2005. április 7-én több mint százan voltak kíváncsiak az első, az USA-ban létrehozott Magyar Technológiai Központ és az IHM közös rendezvényére. Az IHM-ben tartott esemény résztvevői megismerhették a HTEC eddigi munkáját, eredményeit és rövid beszámolót hallhattak arról, hogy milyen újabb projektet indít az IHM a magyar infokommunikációs cégek világpiaci szereplésének elősegítésére.
A rendezvényt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter nyitotta meg. Előadásában ismertette az informatikai tárca elképzeléseit a külpiaci megjelenéssel kapcsolatban. Magyarország célja, hogy jelen legyen, illetve megerősítse pozícióit az amerikai egyesült államokbeli, ázsiai IT piacon, valamint megtalálja helyét Európában a Kárpát-medence államainak együttműködésének keretében.

A külföldi piacra lépéshez a kormányzat erős hátteret nyújt az informatikai képviseleti hálózat kiépítésével. Az amerikai Magyar Technológiai Központ (HTEC) közreműködésével az elmúlt egy évben nyolc nyertes pályázó tett érdemi lépéseket az amerikai piacon. A következő állomás a shenzheni (Kína) iroda megnyitása lesz idén ősszel. Az ázsiai hídfőállás kiépítésében részt vesz az IVSz és az Ázsia Klub is.

G. H. Walker, az USA magyarországi nagykövete gratulált az amerikai piacon megjelent magyar cégeknek. Véleménye szerint a magyar vállalatok sikeresek lehetnek az Egyesült Államokban. A magyar szakemberek szakmailag felkészültek, s az általuk megcélzott kis vállalatok piaca igen prosperáló, nemzetgazdasági súlya jelentős.

Az amerikai piac felé nyitó cégek eltérő piaci stratégiát alkalmaznak. A ScanSoft-Recognita sikeres partnerkapcsolatai révén egy felvásárlás eredményeképpen erősödött meg az amerikai piacon, a FreeSoft az első sikeres üzletkötések után hamarosan képviseletet nyit az Egyesült Államokban, az AITIA pedig a HTEC segítségével már létrehozta kinti irodáját.

Dr. Földesi István, a HTEC USA igazgatója a konferencia zárszavában elmondta, a HTEC folytatja megkezdett munkáját az amerikai majd shenzheni központokban. Tovább bővíti kapcsolatrendszerét, támogatja a cégeket az amerikai cégalapításban, marketing tevékenysége révén segíti a magyar informatikai cégek ismertségének növelését.

Kulcsszavak: HTEC IHM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09