Lengyel programozók győzelmével ért véget a 24 órás verseny

Vértes János Andor, 2005. május 1. 20:50
Vasárnap délután kiosztották az V. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny díjait. 30 döntős közül a legjobb tizenkét csapat közé összesen öt magyar csapat jutott be, a legjobb közülük a dobogó harmadik fokára is felkapaszkodott.

Május 1-én reggel pontban 9 órakor, a 24 óra lejártával, véget ért az V. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. Az immár hagyománynak számító rendezvényen összesen 49 ország 304 háromfős csapatából válogatták ki a 30 legjobbat, akik a helyszínen mérték össze programozói tudásukat, kitartásukat, állóképességüket.

Mint minden évben, idén is egy központi téma köré épített feladatokkal kellett a versenyzőknek megbirkózni. A téma mobiltelefonok programozása volt, ezen belül hang- és alakfelismerésen, játékfejlesztésen volt a hangsúly, de zenére táncoló virtuális embert is programoztak a versenyzők mobiltelefonjaik kijelzőjére, és egy háromdimenziós labirintust is meg kellett jeleníteniük.

A kiértékelésben a csapatok is részt vettek, egymás ellen versenyezhettek mobiltelefonjaikra írt játékaikkal. A tavalyi győztes is segített a feladatok összeállításában, valamint a kiértékelésben.

A díjakat vasárnap délután osztotta ki Baross Levente a Schönherz Informatikai Stúdió, Kiss Attila a Balabit IT Kft., Papp Miklós a CGShop, Gránicz Ádám az EPAM és Prof. Recski András a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara képviseletében. „Idén az első 12 csapat között, összesen több mint 15.000 Euró értékben tudtunk ajándékokat kiosztani.” - mondta Haidegger Tamás főszervező.

Az első helyet a Garbage Collectors csapat (Lengyelország) szerezte meg 820 ponttal, a második helyezett a qwertY csapat lett szintén Lengyelországból 745 ponttal, míg a Trial Version nevű magyar csapat végzett a harmadik helyen 736 ponttal.

A megnyitót és a díjkiosztó ünnepséget az érdeklődők elő internetes közvetítésen keresztül a világ bármely pontjáról figyelemmel kísérhették. A részletes eredmények a rendezvény alatt készült képekkel, videókkal, interjúkkal együtt megtalálhatók a verseny hivatalos honlapján a http://www.challenge24.org oldalon.

Kulcsszavak: programozás verseny

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59