Synergon, I. negyedév: 81,2 millió forint nyereség

MTI Sajtóadatbank, 2005. május 12. 08:44
A Synergon Informatika Rt. 81,217 millió forint adózás előtti eredményt ért el 2005 első negyedévében, ami 3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 78,757 millió forintot - hozta nyilvánosságra szerdán a társaság.
A nem auditált, konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint a társaság március végéig 4,338 milliárd forint bevételre tett szert, ami 14 százalékkal kevesebb a tavalyi 5,029 milliárd forintnál.

A gyorsjelentés szerint a Synergon azért tudott nagyobb nyereséget elérni, mert folyamatosan javítja hatékonyságát.

A csoport az első negyedévet 33,923 millió forint üzemi eredménnyel zárta, ami 42 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 58,971 millió forintnál.

Ugyanakkor a kisebbségi részesedésekből származó bevétel 51,278 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 7,485 millió forinttal. Ennek hátterében részben az áll, hogy a Synergon 68,1 százalékos tulajdonú horvát leányvállalata, a Span d.o.o. újra nyereséges lett: a cég üzemi eredménye 24,8 millió forint volt, szemben a bázisidőszaki 32 millió forintos veszteséggel.

Ezzel szemben a Synergon 66,67 százalékos tulajdonában álló cseh cég, az Infinity rontotta a konszolidált eredményt: a 2004 I. negyedévi 32 millió forint nyereség után az idén 158,2 millió forintos üzemi veszteséget szenvedett el. A cég árbevétele március végén 539 millió forint volt, 34 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A csoport kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 172,7 millió forint volt, 28 százalékkal kisebb az egy évvel ezelőtti 238,7 millió forintnál.

A Synergon anyavállalati szinten, illetve a gyorsjelentésben ide számított SAO Kft. az év első negyedévében 146,2 millió forint üzemi eredményt és 3,2 milliárd forint bevételt ért el. Az előbbi 105 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az utóbbi 21 százalékkal kisebb a bázisnál.

A Synergon jegyzett tőkéje 1,91 milliárd forint, saját tőkéje 6,564 milliárd forint volt az első negyedév végén. A jegyzett tőke nem változott az egy évvel korábbihoz képest, a saját tőke 1 százalékkal nőtt.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában kereskednek. Az értékpapír legmagasabb árfolyama az elmúlt 12 hónapban 618 forint, a legalacsonyabb pedig 320 forint volt. A részvény keddi záró ára 507 forint volt.
Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Synergon

A Jobsgarden kutatása szerint a cégek 62 százaléka tervez foglalkozni a mesterséges intelligenciával a közeljövőben

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 20:39

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Clipboardic 1.18

A kis segédprogram figyeli a vágólap tevékenységét, és minden alkalommal, amikor másol valamit a vágólapra, automatikusan menti a másolt adatokat egy Windows vágólapfájlba (.clp). Később, amikor újra szüksége lesz a másolt adatokra, egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő vágólapfájlt, és a Clipboardic automatikusan beilleszti azt. A Clipboardic lehetővé teszi a vágólap adatainak egyszerű megosztását a helyi hálózat több számítógépe között.

2024. május 6. 16:30

100 éves a kismegszakító, amely lehetővé teszi az energetikai átállást

Az ABB-nek a maga nemében első kismegszakítója (Miniature Circuit Breaker/MCB) már 100 éve biztosítja az elektromos áramkörök védelmét, és a jövő fenntarthatósági igényeihez igazodva napjainkban is tovább fejlődik. Mivel az összes tűzeset közel egynegyede lakóépületekben keletkezik, ezért kijelenthető, hogy a kismegszakítók az otthonok biztonságossá tételével forradalmasította az életmódunkat, sőt megteremtette az elektromos biztonságot az egész társadalom számára, a vasúti infrastruktúrától kezdve a gyárakon, a kereskedelmi épületeken át, az adatközpontokig.

2024. május 6. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55