3Com új vállalati megoldások: biztonság, konvergencia

forrás Prim Online, 2005. június 7. 17:30
A 3Com Corporation bejelentette hálózati palettájának jelentős bővűlését, amely a hálózatok biztonsági, a konvergencia- és a teljesítményjellemzőinek fokozását foglalja magában.
A négy új termékcsalád a mai forgalomba hozatallal automatizált biztonsági, konvergencia- és teljesítményjellemzőket kínál a vállalati ügyfeleknek. A bővítéseknek köszönhetően az egész rendszer biztonsága, intelligenciája és teljesítménye fokozódik a perifériától a belső hálózatig; a TippingPoint és a Huawei-3Com közös termékei teljessé teszik a vállalati palettát.

Mivel a vállalatok egyre inkább egyetlen, konvergált hálózatban ötvözik adat-, hang- és videohálózatukat, a vállalati infrastruktúrában felmerült az igény az intelligens, vállalati szintű, a perifériát a belső hálózattal összekötő kapcsolók és routerek iránt. A 3Com a TippingPoint behatolásvédelmi rendszerének képességeit aknázza ki, hogy "teljes csomagellenőrzést" hajtson végre nagy sebességen. Ez a képesség az új 3Com 5500 határkapcsolókkal és a 7700 kapcsolócsaláddal, valamint a 3Com hálózatkezelő rendszereivel ötvözve intelligens, biztonságos, az alkalmazásokhoz igazodó hálózati megoldásokat eredményez. Mindeközben a hálózat teljesítménye nem csökken.

A karanténvédelem a 3Com kapcsolók és a TippingPoint behatolásvédelmi rendszer termék- és technológiai integrációinak első képviselője. Ezt a jellemzőt a fenyegetések hálózaton belül történő terjedésének megelőzésére fejlesztették ki. Módszere a fertőzött végberendezések elszigetelésén alapul. A 3Com vállalati hálózatkezelési rendszere az ügyfelek számára összeköti az alkalmazásokat és a hálózatot, és mind a 3Com, mind a nem 3Com hálózati eszközök esetén biztosítja a hálózat egyszerű konfigurálhatóságát, menedzsmentjét és átláthatóságát.

3Com Switch 5500


A 3Com hét 10/100-as és öt különböző gigabites típust tartalmazó Switch 5500 termékcsaládja még nagyobb teljesítményt tesz lehetővé. A Switch 5500G Gigabit típusok robosztus Layer 2/3/4 kapcsolást, a bővíthető kapcsolók körében ma elérhető legnagyobb sűrűséget és teljesítményt, valamint egyedülálló rugalmasságot kínálnak: az áramellátás fejlesztésével elérhető a Power over Ethernet (PoE) szolgáltatás IP-telefonok vagy vezeték nélküli csatlakozási pontok támogatására. Ezen felül a 3Com szabadalmaztatott XRN technológiája révén nyolc kapcsoló egyetlen egységként kezelhető, teljesen elosztott kapcsolással és rugalmas kapcsolatokkal. A biztonsági jellemzők között szerepel a rugalmas, időalapú hozzáférés-ellenőrzési listákon és a média-hozzáférés ellenőrzésen alapuló RADIUS jóváhagyás, amely a TippingPoint karantén funkcióját egészíti ki.

A 3Com Switch 7700 termékcsalád bővítései

A két új ház, a 3Com Switch 7754 és 7757 bővíti a Switch 7700 termékcsalád funkcionalitását. A 4-es és 7-es csatlakozást egyaránt támogató, továbbfejlesztett 7700-as modelleket olyan vállalatok számára tervezték, amelyeknek a munkacsoportok összekapcsolhatóságához nagy sűrűségű, moduláris, 10/100/1000 Mbps-os kapcsolásra van szükségük. További szolgáltatásai a Power over Ethernet, az automatikus biztonság és a minőségbiztosítás a VoIP számára.

A 3Com TippingPoint karanténvédelme

A 3Com TippingPoint karantén zökkenőmentesen együttműködik a 3Com kapcsolóival. Hálózatalapú, nem igényel desktop számítógépet, illetve szoftvert. A karantén a helyreállításig elszigeteli a fertőzött vagy nem megfelelő PC-ket. A karanténba helyezést követően a fertőzött eszköz nem képes más belső rendszerek megfertőzésére. A karantén elveinek konfigurációja és a követendő intézkedések egyaránt rendkívül rugalmasak. A karantén elvei az adott behatolásvédelmi szűrők határértékei alapján állíthatóak be, és a végponti eszközök különböző csoportjaira testre szabhatóak. A karanténintézkedések magukban foglalnak egy helyreállító weboldalt a végfelhasználó számára, a port blokkolását vagy a fertőzött host átirányítását egy karantén VLAN-ra.
Kulcsszavak: kapcsoló 3Com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09