A flashmemória kiszorítja a merevlemezes meghajtókat a szórakoztatóelektronikában

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 4. 23:54
A ChangeWave Research LLC által 96 félvezetőipari cég körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek 55%-a vélekedik úgy, hogy a flashmemória két éven belül felváltja a merevlemezes meghajtókat a szórakoztatóelektronikai eszközök többségénél.
Emellett 38% szerint a HDD-k aligha őrizhetik meg hosszú távon a felhasználói adattárolásban jelenleg betöltött vezető szerepüket. A flashmemória chipek néhány éven belüli látványos előretörése mellett ugyanakkor a többség úgy véli, hogy az idei második fél évben éppen ezek a termékek fogják majd vissza a félvezetőpiac növekedését. Csupán 29% vár két számjegyű gyarapodást az csipágazatban az említett időszakban; 48% szerint ennek elsődleges motorja a szórakoztatóelektronikai, 19% szerint pedig a távközlési és hálózati iparág lesz. A legtöbben a Samsung piaci részesedésének növekedését jósolják, annak ellenére, hogy a dél-koreai elektronikai óriás erősen érdekelt a gondokkal küzdő memóriacsip-üzletágban. A többség pozitív folyamatokat vár az Inteltől és a Broadcomtól is, míg az AMD és az IBM véleményük szerint teret fog veszteni a közeljövőben.

A válaszadók 38%-a szerint a NAND flash termékek szerepelnek majd a legjobban a memóriacsipek közül, míg a NOR-ról alig 3% állította ugyanezt. Közel kétharmaduk (63%) szerint a félvezetőipari cégek jelentősen növelni fogják gyártási kapacitásukat az elkövetkező 12 hónapban.
Kulcsszavak: félvezető

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59