Alpha Consulting Kft.: Oracle és webszerver alapú ASP szolgáltatás - elsőként

Kovács Attila, 2005. szeptember 14. 14:47
Hoppán Gergely, az Oracle-partner Alpha Consulting Kft. ügyvezető igazgatója ma sajtótájékoztató keretében mutatta be a cég Opteamus nevű, csapatmunka-, dokumentumkezelő, tudásmenedzsment programrendszerének havidíjas, távolról, böngészővel elérhető ASP alkalmazás szolgáltatását. Az Opteamus Magyarország első, Oracle adatbázison és webszerveren alapuló ASP szolgáltatása.
Az ASP (Application Service Providing), vagyis alkalmazásszolgáltatás során az ügyfél az általa használt alkalmazást szolgáltatásként veszi igénybe, amelyért egy bevezetési, implementálási díj után havi díjat fizet.

Hoppán kifejtette, a 240 ezer Ft+áfa belépési díjért és havi 6 ezer forintért használható keretrendszer szolgáltatás igénybe vétele több előnnyel is jár: használatához nem szükséges felhasználói szervergép, IT személyzet, saját rendszergazda, saját üzemeltetés, nincs ügyfél oldali installáció, nincs kliensszoftver és VPN hálózat. A böngészőre tervezett Opteamus szolgáltatás egyedi képességekkel rendelkező alkalmazást rejt, közösségi és csoportmunkával elérhető. Információ-, dokumentum-, és ismeretkezelő rendszer funkciók (pl. CRM, helpdesk, tudásmenedzsment stb.) mellett plusz szolgáltatása, hogy a "mindennapi" nem strukturált információk (üzenetek, jegyzetek, feljegyzések, hírek, észrevételek stb.) bármelyikét bármilyen állományból előkeres, összerendez.

A rendszer potenciális felhasználói olyan 3-100 fős közösségek, amelyek információval, tudással dolgoznak, és fontos számukra a munkatársaik közötti szinkron. Máris vannak referenciák? pl. a Danubius szállodák, Oracle Hungary, DSS Consulting és mások. A leendő ASP felhasználók között található bútorkészítő, grafikus műhely, IT tanácsadó, IT üzemeltető kisvállalkozás.
Kulcsszavak: Oracle ASP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14