VirusBuster: azonnali válasz az éppen induló támadási hullámokra

forrás Prim Online, 2005. október 18. 08:34
Az átfogó vírus- és spam védelmi megoldásokat fejlesztő VirusBuster Kft. és az RPD technológia megalkotója, az izraeli Commtouch együttműködéseként a VirusBuster levelezésvédelmi termékeinek most megjelent verziói már tartalmazzák a Zero-Hour Virus Outbreak Protection károkozó felismerő technológiát.
A VirusBuster a - világon is egyedülálló - technológiát a MailShield for SMTP és VirusBuster for Mail Servers termékekben, illetve ezek Extended Spam Protection (ESP) kiadásaiban vezette be a hazai piacra. Az adatbázis-független, RPD (Recurrent Pattern Detection – Ismétlődő minták felismerése) technológiát alkalmazó Zero-Hour Virus Outbreak Protection már a vírustámadások első perceiben, a hagyományos vírusvédelmi technológiák által nyújtott védelem előtt akár 5-11 órával blokkolja a károkozókat és megvédi a felhasználót a további veszélyektől. A Zero-Hour technológia ma a levelezésben terjedő károkozók ellen az egyik leghatékonyabb védelmet biztosítja anélkül, hogy kliens oldalon frissítéseket kellene végrehajtani, azonban nem helyettesíti a vírusadatbázis alapú szűrést, a két megoldás együtt vezet sikerre.

A VirusBuster hat hónapig tesztelte a megoldást internetszolgáltatói környezetben, mielőtt annak integrálása mellett döntött. A Zero-Hour a levelezésben terjedő károkozók több mint 95%-át ismerte fel, a téves riasztások aránya azonban csupán 0,00029% volt. „A technológia integrálásával átlagban havonta 17, hetente 4 károkozó elterjedését sikerült megakadályozni, mivel azok túlnyomó többségét már a kezdeti szakaszban detektálta.” – nyilatkozta Tüdős András a T-Online Magyarország Rt. Informatikai igazgatója.

Az IDC – független kutató cég – által kiadott tanulmányában úgy jellemezte az új technológiát, mint “a jelenleg leggyorsabb védelmi módszert az új támadások kivédésére”. A technológia segítségével gyakorlatilag megszüntethető a korai sérülékenységi szakasz, mely alatt felhasználók milliói fertőződhetnek meg. A Zero-Hour – az internet forgalmát vizsgálva - felismeri a tömeges támadásokat, így órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználók számára, hogy az első adatbázis frissítések megjelennének. Emellett felgyorsítja az adatbázis kiadást, mivel az új fenyegetésekről azonnal riasztja a vírusvédelmi gyártót.” – nyilatkozta Komáromi Zoltán az IDC Magyarországi Kft. ügyvezető igazgatója.

Kulcsszavak: security VirusBuster

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36