Új piac: online játékokba illeszthető reklámok

Kiss Ádám Zoltán, 2005. november 8. 13:09
A Shockwave.com bejelentette, hogy megkezdi kifejezetten online játékokhoz fejlesztett felülete terjesztését, míg a játék töltődik, a felhasználó játékra kiélezett érzékei egy reklámmal találhatják szembe magukat.
Új reklámszektor megjelenését jelzi az üresjáratokra specializálódott hirdetések megjelenése. Rengeteg olyan felhasználó van, aki nem kifejezetten játékos alkat, ám munka után néha akár ingyenesen letölthető online játékokkal lazít egy picit. A reklámozók a jövőben kihasználhatják a betöltések alkalmával fölös időveszteségként megjelenő időtartalmakat. Ezek a periódusok az elemzők szerint igen hatékonyak, hiszen a játékosok általában ilyenkor már minden idegszálukkal a képernyőre tapadnak, tehát kivételes koncentrációt kapnak a reklámok. Ez sokkalta hatékonyabb módszer lehet, mint akár nagyméretű hirdetések megjelentetése olyan felszíneken, melyekre eleve nem figyel az internetező, mert tapasztalatból tudja, hogy egy reklámcsíkról van szó. Az új piac minden bizonnyal rövid idő alatt milliárdos forgalmúra duzzad, hiszen az online játékok terjedőben vannak, és gyakran már ma is magukban hordozzák például egy videokártyagyártó reklámját, sőt ingyenes demók esetében tulajdonképpen maguk is reklámok, így ez a megoldás elvben korántsem idegen a területtől.
Kulcsszavak: marketing reklám játék

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Itt az új Sandberg billentyűzet és headset

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 29. 17:21

Itthon is elérhető a játékosoknak szánt új LG monitor

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 16:25

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52