Új ügyviteli rendszerrel követik a mobilkommunikáció iparág gyors változásait

forrás Prim Online, 2005. december 7. 14:59
A Shin-Etsu Polymer Hungary Kft. – a japán Shin-Etsu Polymer Co. Ltd. és a holland Shin-Etsu Polymer Europe B.V. vállalkozások magyarországi leányvállalata – a rEVOLUTION Software Iroda++ integrált ügyviteli rendszerének bevezetése mellett döntött. A 135 munkavállalót foglalkoztató, és több mint 3 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító cég a Nokia komáromi gyárának szállít mobiltelefon billentyűzetet just-in-time rendszerben. A magyar leányvállalat közel 3,5 millió Ft értékű informatikai beruházását a vállalkozás dinamikus fejlődése, mérete, valamint az anyavállalatok fokozódó gazdasági információigénye tette indokolttá.
A 700 millió Ft törzstőkével és közel 3 milliárd forint mérleg-főösszeggel rendelkező Shin-Etsu Polymer Hungary Kft. 2004-ben kezdte meg működését. A cég anyavállalata a Nokia Corporation kiemelt beszállítója; a vállalat a mobiltelefon billentyűzet-ellátás 30%-át biztosítja világszerte. A hazai, jelenleg 135 munkavállalót foglalkoztató vállalat létrehozásának célja az volt, hogy az úgynevezett LT24 rendszerben 24 órán belül szolgálja ki a komáromi Nokia létesítmény megrendelési igényeit, csökkentve ezzel a raktározással járó költségeket, valamint az alapanyag felhalmozódásának kockázatát és költségeit. A cég ez évben 3,2 milliárd forint árbevételt és 168 millió forint adózott nyereséget tervez.

A Shin-Etsu Polimer Hungary Kft-nél a rEVOLUTION Iroda++ rendszerének éles használata 2005. szeptemberében indult. A bevezetéstől a vállalat az információk cégcsoporton belüli gyorsabb áramlását, a napi szállítói és vevői információk hatékonyabb kezelését, költséghatékonyabb működést és a belső folyamatok integráltabb működését várja. Utóbbi cél eléréséhez a rendszer különböző funkcionalitású moduljainak szoros együttműködését, teljes integráltságát is kihasználják, elsősorban a pénzügy és a kereskedelem vonatkozásában.

A Shin-Etsu esetében a rendszer kiválasztásánál fontos szempont volt a teljes integráltság, amelynek segítségével a controlling rendszeren keresztül a vállalat vezetői azonnali döntéseikhez nélkülözhetetlen, és egyben naprakész üzleti mutatókhoz juthatnak. Így a költségek és a bevételi eredmények változására azonnali válaszlépéseket tehetnek. A kiválasztásban kiemelt szerepet játszott még az Iroda++ kereskedelmi moduljának felépítése is, amellyel az alapanyag beszállítástól a kész termékek előállításáig zárt rendszerűvé válik a termelés. A rendszer által biztosított receptúra-alapú gyártás-szimuláció segítségével pedig a gyártási események is pontosan nyomon követhetők.

Kulcsszavak: ügyvitel Revolution

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59