A Quanta fogja gyártani a százdolláros noteszgépet

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 14. 22:11
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) tegnapi bejelentése szerint a tajvani Quanta technológiai konszernre esett a választásuk az általuk megtervezett százdolláros noteszgép gyártását illetően.
Nicholas Negroponte, a MIT médialaboratóriumának alapítója elmondta, hogy több potenciális jelentkező közül választották ki a Quanta számítógépgyártót, és kijelentette, hogy immár minden, a projekt megvalósíthatatlanságára vonatkozó kételyeik megszűntek.

A kutatási, valamint fejlesztési munkálatokat még a 2006-os esztendő első felében lebonyolítják, és terveik szerint a negyedik negyedévben már el is készülnének az első noteszgépek.

A százdolláros laptopokat az OLPC (One Laptop per Child) iniciatíva az fejlődő országok lakosainak szánja, amelyekben az állampolgárok nagy része nem engedheti meg magának a modern számítástechnikai vívmányok megvásárlását. Negroponte azonban kifejezetten az iskoláskorú gyermekekhez szeretné eljuttatni az olcsó noteszgépet, hogy azok is megismerkedhessenek a számítógépek világával.

A Quanta jelenleg is olyan nagynevű vállalatoknak dolgozik, mint a HP, IBM vagy a Dell is, és az is várható volt, hogy ők kapják a megbízást a noteszgépek legyártására, mivel nemrég írtak alá a MIT-el egy húszmillió dolláros kutatási szerződést.
Kulcsszavak: notebook MIT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14