Az Invitelé az Euroweb két internetes és hírközlési leányvállalata

forrás Prim Online, 2005. december 20. 14:45
Az Euroweb International és az Invitel ma bejelentették, hogy az Invitel részére az Euroweb két internetes és hírközlési leányvállalatának, az EuroWeb Internetszolgáltató Rt-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak („Leányvállalatok”) az értékesítésére részvényadásvételi megállapodást kötöttek.
A Leányvállatokért fizetendő vételár 30 millió dollár, azzal, hogy a Leányvállatoknak minden adósságtól mentesnek kell lenniük. Az értékesítés lezárása a magyarországi Gazdaság Versenyhivatal jóváhagyásától és az Euroweb részvényeseinek jóváhagyásától függ. Az Euroweb International a Közép- és Kelet-Európa területén IT tanácsadást is magában foglaló jelenlegi üzleti tevékenységét a kizárólagos tulajdonában álló leányvállalatán, a Navigator Informatika Rt.-n keresztül folytatja.

Az Invitel vezérigazgatója, Martin Lea azt nyilatkozta, hogy: „Izgalmas lehetőség számunkra az Euroweb erős internet és hírközlési üzletágát Magyarországon az Invitel már így is erős termékpalettájához hozzáadni. Ez mutatja az Invitel elkötelezettségét az iránt, hogy az ügyfeleknek teljes körű szolgáltatást nyújtson a hagyományos koncessziós területein belül és azokon kívül. Szintén örömünkre szolgál a gyorsan növekvő romániai piacra történő belépés, ahol az Euroweb a közelmúltban is jelentős sikereket ért el, így Románia 2005 legjobb internet szoláltatójává választották meg.”

Az Euroweb vezérigazgatója, Törő Csaba azt nyilatkozta, hogy: „Örömmel jelentem be ennek a részvényadásvételi megállapodásnak az aláírását. Azt hiszem, hogy a 30 millió dolláros vételár jól tükrözi az elmúlt néhány évben folytatott aktív és sikeres M&A stratégiánkat. Úgy gondoljuk, hogy ez a megközelítés a közép- és kelet-európai piacok, különösen a magyar internet és hírközlési piac konszolidációs lehetőségei kihasználásának nagyszerű módja volt a társaságunk továbbfejlesztése érdekében. Amint korábban jeleztük, a két internet és hírközlési lányvállalat értékesítésének lezárásával egyidejűleg számos olyan új lehetőség után kutatunk, amely lehetővé teszi a menedzsment múltbeli tapasztalatainak hasznosítását és más, kapcsolódó piaci ágazatokban hasonló forgatókönyv szerinti ügyletek lebonyolítását, mint például az IT szektorban, ahol a Navigator is aktív.”

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09