A NetLock Kft. Tanúsítványok már Linux környezetben is

forrás Prim Online, 2006. január 4. 14:55
A NetLock Kft., Magyarország vezető hitelesítés-szolgáltató vállalata által kibocsátott tanúsítványok már nyílt forráskódú környezetben is zökkenőmentesen használhatók.
A nyílt forráskód és a nyílt szabványok terén rohamosan fejlődő számítástechnika szükségessé teszi, hogy a hitelesítés-szolgáltatók biztosítsák tanúsítványaik több platformon való használhatóságát. A NetLock Kft. az első hitelesítés szolgáltató Magyarországon, akinek tanúsítványai Linux környezetben is alkalmazhatók és több böngészőben, többek között már a Mozilla 1.5 legújabb magyar nyelvű verziójában is alapértelmezetten megtalálhatók, használhatók.

A Mozilla szinte az összes ma használatban lévő platformon elérhető nyílt forráskódú programcsomag, amely gyakorlatilag minden olyan alkalmazást tartalmaz, amelyre az Interneten szörföző felhasználónak szüksége lehet. A díjnyertes Firefox webböngésző legújabb, magyar nyelvű 1.5 verziószámú változatának használatával már a fokozott biztonságú tanúsítványok használata során tapasztalt apróbb nehézségek is véglegesen megszűnnek, mivel a NetLock-os tanúsítványok használata előtt már nem kell a korábbi, bonyolult beállítási műveletsorokat végrehajtani. A termékvonal másik tagja, a Mozilla Thunderbird levelező program 1.5 verziójával, pedig lehetőség van arra, hogy a minősített tanúsítvánnyal elektronikus levelet írjunk alá, mely lehetőséget egyelőre csak ez a levelező program támogatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05