A "connected costumer" Las Vegasban, avagy mit hozott az idei CES

Vértes János Andor, 2006. január 11. 18:55
(aktualizált) Las Vegasban mindig minden a szórakoztatásról szól, ez csak egy picikét módosult január 5 és 8. között: most a szórakoztató elektronikáról. A Prim Online helyszíni tudósításban, hírekben, cikkekben ad képet a rendezvényről. Az alábbiakban - afféle tartalomjegyzékként - felsoroljuk a CES-ről szóló írásokat, elég sorban kattintani a címekre, és teljessé válik a kép. (Ez az összefoglaló a CES végéig és még azután is napról napra, óráló órára gazdagodik az időközben felkerültfriss hírek címeivel, így január közepéig - legalábbis azoknak, akik semmit sem akarnak elmulasztani napjaink legnagyobb szórakoztató elektrónikai showjából - érdemes akár többször is végigfutni a címeken.)

Összfoglaló jellegű cikkek:

Játsszunk többet és csináljunk még több pénzt!

Épül a digitális boldogsággyár – írja Las Vegasból helyszíni tudósítónk, az AOL nemzetközi hírű reklámszakembere, az Activemedia tulajdonos elnöke, Horváth László. Tudósításának azt a címet is adhatnánk, hogy "A “connected customer”játszótere az egész világ", de a játszótér itt kevés, a pénzről is szó van!
január 6.

Praktikus újdonságok jegyében telik az idei CES

A héten Las Vegasban megrendezésre kerülő fogyasztói elektronikai seregszemlén az előző évekkel szemben igen gyakorlatias, rengeteg valóban hasznosnak tűnő új megoldást vonultatnak fel a gyártók.
január 5.

Meghatározó IT-vezérek mondták:

Bill Gates felvázolta a digitális életstílus jövőképét

Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője, a 2006-os nemzetközi CES (Consumer Electronics Show – Szórakoztatóelektronikai Vásár) rendezvényen az Xbox 360, illetve a Windows Vista végfelhasználói szolgáltatásainak első széles körű bemutatójával demonstrálta, a Microsoft hogyan látja a digitális életstílus megvalósulását, amelyben a különböző informatikai eszközök, szolgáltatások és alkalmazások integrált módon, zökkenőmentesen működnek együtt.
január 6.

Michael Dell személyesen mutatta be az újdonságokat

Michael Dell, a Dell cég első embere három új terméket mutatott be a CES ’2006 (Las Vegas) kiállítás második napján, amelyeket a játékos kedvű és a sokat utazó felhasználók számára fejlesztettek.
január 6.

Google-vezér a mobil-technológiáról

Eric Schmidt Google-vezérigazgató a CES kiállításon tartott közös sajttájékoztatón elmondta, hogy számukra kulcsfontosságú a mobiltelefonos piac, hiszen ez jelenti a jövőt: Schmidt szerint „az emberek rövidesen minden idejüket ezzel (azaz a mobiltelefonos internetezéssel) töltik majd”. Emellett egyre fontosabbá válik a képi alkalmazások szerepe is a területen, így a Kodak szerepe magától értetődő.

A Motorola azt reméli, hogy a Google keresővel ellátott mobilok népszerűek lesznek majd a szolgáltatók és a felhasználók körében, mivel megoldást jelenthetnek majd arra a problémára, hogy a többség egyelőre túl bonyolultnak vagy nehézkesnek találja a mobilos internetezést. A készülékek a gyártó tervei szerint még az idén piacra kerülhetnek.
január 7.

Philips: 3D tv 2008-ban

A Philips vezérigazgatója a CES-en nyilatkozva kijelentette, hogy szerinte akár 2008-ra megvalósulhat a nagyfelbontású 3D televíziók előállítása, melyeket már nem piros-kék szemüvegen át kell nézni.
január 7.

Termékújdonságok:

Logitech "digitális életvitel" termékek
A 2006-os Szórakoztató Elektronikai Kiállításon a Logitech bemutatta "CES Innovations" díjakkal kitüntetett 7 termékét és a digitális életvitel szellemében készült számos más innovatív perifériáját.
január 10.

Toshiba Qosmio noteszgép HD DVD-ROM meghajtóval
A Toshiba a kiállítás harmadik napján mutatta be az új Qosmio noteszgépet, amely 17 hüvelykes LCD képernyőt, Intel Core Duo mobilprocesszort, és elsőként az iparban HD DVD-ROM meghajtót tartalmaz.
január 9.

PC, PDA és mobiltelefon hibrid
Az új eszköz - a DualCor ’kézi PC’-nek hívja - a PC-k teljesítményét a PDA-k hordozhatóságával kombinálja és mobiltelefonokhoz hasonlóan csatlakoztatható a hálózathoz. A cPC kicsit nagyobb, mint a hagyományos PDA, de kisebb, mint az átlagos noteszgépek.
január 9.

Mosható, összetekerhető Bluetooth-os billentyűzet
A brit Eleksen gyártó a las vegasi CES kiállításon bemutatott egy olyan textilből készült Bluetooth-os klaviatúrát, amelyet a felhasználók összehajtogathatnak vagy akár ki is moshatják azt.
január 9.

Dell XPS 600 Renegade exkluzív PC játékosoknak
A Dell a CES kiállításon bemutatta XPS 600 Renegade játékközpontú számítógépét, amelynek különleges megjelenése számos újdonságot takar
január 8.

Új mp3 lejátszók a Toshibától és a SanDisk-től

A Toshiba és a SanDisk új mp3 lejátszókat mutatott be a Las Vegas-i CES-en, amelyekkel mindkét gyártó az Apple iPod hegemóniáját szeretné megtörni.
január 7.


LG flashmemória termékek bemutatója

Az LG számos flashmemória eszközt mutatott be a CES kiállításon, köztük egy igazán exkluzív kivitelű, „ékszerdobozban” tartható USB változatot is.
január 7.

LG: falra szerelhető projektor

A CES 2006-on látható teljes életnagyságában az első projektor, amelyet kifejezetten úgy terveztek alkotói, hogy a falhoz simuljon. Az AN110 élénk, tiszta, ragyogó HD képei egészen 110 inch méretben otthonunk legkedveltebb helyiségévé varázsolják majd a házimozi szobát.
január 11.

Asus - Lamborghini noteszgép

A CES alkalmából bemutatott fémházas Asus noteszgép a Lamborghini autógyár stíluselemeit ötvözi modern Intel Napa-Certino technológiával.Az Asus Lamborghini egyértelmű konkurenciát jelent az Acer Ferrarinak, és vetélytársához hasonlóan azokat az apró stílusjegyeket hordozza magán, melyről a híres autógyártó közismert. A most bemutatott kétmagos Intel Yonah processzorokra épülő noteszgép az Asus bejelentése szerint egy teljesen új sorozat első darabja, bár a további modellekről egyelőre nem tettek közzé részleteket..
január 7.

Új Intel processzorok és platformok

Az Intel Corporation a CES 2006 kiállítás második napján mutatta be otthoni személyi számítógépek és noteszgépek számára kifejlesztett két új platformját a teljesen új márkaként piacra lépő Intel Viiv technológiát és az Intel Centrino Duo mobil technológiát. Az új platformok otthon, útközben és munkavégzés közben egyre inkább terjedő digitális életstílus minél szélesebb körben való alkalmazását célozzák.
január 7.

103" óriás Panasonic plazmatévé

A Matsushita a Las Vegas-i CES kiállításon bemutatta a sajtónak a világ jelenlegi legnagyobb, 103 inch képátmérőjű plazma televízióját.
január 5.

Látványos Windows Vista bemutató
Bill Gates Microsoft-elnök a Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon látványos bemutatót tartott a következő generációs Windows Vista operációs rendszerről, illetve nyitóbeszédet is tartott.
január 5.

Bemutatták az új Intel logókat
Mint arról beszámoltunk, várható volt az Intel teljes arculatváltása, a vállalat a CES-n bemutatta új logóit, melyek az eredeti tervekhez képest némi meglepetést is rejtenek.
január 4.

LG Philips LCD panelek
Az LG.Philips LCD a CES ’2006 (Január 3-5, Las Vegas) kiállításon mutatja be a HD (high definition – nagy felbontású) TV-khez, számítógép monitorokhoz, noteszgépekhez, digitális információs képernyőkhöz és más alkalmazásokhoz fejlesztett TFT LCD paneljeit.
január 4.

ZenCast támogatás a Creative lejátszóihoz
A Creative ZenCast néven ingyenes online szolgáltatást indított ingyenes zenei- és videó-tartalmak biztosítására, ezzel támogatva a hardverparkját használó vásárlókat.
január 5.

Széles képernyős felvétel és 1000x-es zoom a Canontól


A Canon mindent elkövet piacvezető pozíciójának megtartására, új sorozata kifejezetten a széles képernyős felvételekre specializált modellekből áll.
január 5.

Mobil digitális tv egy chipben
A Texas Instruments a Hollywood DTV chipet mutatta be, mely egyetlen processzorban képes a digitális tévézéshez szükséges majd minden alapfunkciót egyesíteni.
január 5.

Új trend: merevlemez helyett flashre épülő noteszgépek
A Las Vegas-i elektronikai vásáron több NAND flash memóriát gyártó cég is közölte, megkezdték a noteszgépek flasre történő átállásának előkészítését. A cégek már 2006 során eltüntetnék a merevlemezeket a noteszgépek egy részéből. január 5.

W810i: Korszerűsített Sony Walkman-telefon
A Sony a CES elektronikai vásáron mutatta be legújabb W810i telefonját, mely a zenére kihegyezett Walkman sorozat tagja.
január 5.

160 GB-os "függőleges" merevlemezes meghajtó
A Seagate bevezette az első olyan 160 GB-os hordozható merevlemezes meghajtót, amely függőleges rögzítési módszert használ. A vállalat a teljesen új technológián alapuló meghajtót a héten megrendezésre kerülő CES ’2006 kiállításon (Las Vegas) mutatja be.
január 5.

Három új Nokia Bluetooth headset
A Nokia három új Bluetooth headsetet készül bemutatni a csütörtökön kezdődő Las Vegas-i CES elektronikai kiállításon, és persze valószínűleg még más újdonságokat is tartogat a közönségnek.
január 4.

Új, csúcstechnológiával felszerelt mobilok a Samsung-tól
A Samsung közös együttműködés keretében kizárólag a Vodafone részére szállítja a jövőben, a Qualcomm HSDPA (Nagysebességű Csomagkapcsolat Letöltés) chipjeivel felszerelt telefonjait.
január 4.

200 filmet ígérnek 2006-ra a HD DVD-t támogató stúdiók
Alig egy-két nappal a Bluray mögött álló filmstúdiók után most a HD DVD tábor is közzétett néhány címet azok közül, amelyeket a következő generációs kéklézeres technológiájú lemezeken szeretne megjelentetni az idén.
január 5.

Következő generációs DVD filmek a nagy stúdióktól
Több nagy hollywoodi filmstúdió közzétette következő generációs, kéklézeres DVD lemezen megjelentetni kívánt filmjeivel kapcsolatos terveit, illetve azok egy részét.
január 4.

Szupergyors Lexar flashmemória-kártyák
A Lexar új, „Platinum II” márkanevű flashmemória-kártyákat tervez bemutatni a hamarosan kezdődő CES elektronikai kiállításon.
január 3

.

Kodak digitális fényképezőgép két lencsével
A Kodak bemutatta a világ első két beépített optikával ellátott kompakt digitális fényképezőgépét, az EasyShare V570-et.
január 92

Új Samsung mp3 lejátszó 1,8" kijelzővel
A Samsung a hét végén kezdődő CES elektronikai kiállításon egy új flashmemóriás mp3 lejátszót készül bemutatni, amely egyebek mellett 1,8 inches színes kijelzővel rendelkezik.
január 2.

Az Intel bejelentette az első 65 nm-es mikroprocesszort
Az Intel a "karácsonyi ünnepeket" követő első munkanapon felfedte az első 65 nm-es mikroprocesszor részleteit.
december 31.

Képek jelentek meg a neten az Intel állítólagos új logójáról
Több internetes oldalon is napvilágot láttak azok a képek, amelyek állítólag az Intel új processzor-logóit ábrázolják, ám maga a cég nem erősítette meg valódiságukat.
december 30.

Lecserélik az Intel inside logót
Az indiai Economic Times magazin hírei szerint az Intel csipóriás "Intel inside" logójának megváltoztatására készül, és állítólag már január első hetében bemutatják az új márkajelzést.
december 28.

Pioneer Bluray DVD-író meghajtó januárban
A Pioneer a január eleji CES-en bemutatja az első piaci forgalomba szánt Bluray kéklézeres DVD-író optikai PC-meghajtót, a hónap végén pedig valószínűleg forgalomba is hozza a terméket Japánban.
december 27.

Az Intel jövőre megválik a Pentium M névtől
A Cnet értesülése szerint az Intel 2006. januárjától nem Pentium M, hanem "Duo" és Solo" elnevezéssel fogja forgalmazni noteszgépekbe való processzorait.
december 26.

Kétméteres Sony LCD TV januárban
A Sony januárban mutatja be nyilvánosan a hatalmas, 82 hüvelykes (208 cm) LCD TV-t, 10 hónappal azután, hogy a Samsung bemutatta saját hasonló méretű eszközét.
december 26.

Az Acer januárban szállítja az első Napa noteszgépet
A tajvani noteszgépgyártók szerint előreláthatóan az Acer szállít elsőként a piacra Intel Napa mobilplatform-alapú noteszgépet, amelynek a bevezetését az Intel az első negyedévre ütemezte.
december 25.

Három új Palm okostelefon jövőre
A Palm bejelentette, hogy a Windows-alapú Treo 700w mellett még három új okostelefont terveznek bemutatni 2006-ban.
december 22.

Okostelefon/Win XP PC hibrid készülék
A DualCor nevű cég egy olyan hibrid hordozható készüléket fejlesztett ki, amely egyszerre Windows Mobile-alapú okostelefon, illetve Windows XP operációs rendszerű hordozható PC.
december 18.

Kulcsszavak: CES 2006 CES

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előadásait a középiskolai pedagógusok segítségül hívhatják a tanítás során a tananyag kiegészítéséhez.

2024. április 20. 11:36

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09