EADS: három jelentős szerződés TETRA állomások szállítására

forrás Prim Online, 2006. január 11. 13:21
Az EADS három nagy jelentőségű szerződést írt alá, amelyek értelmében a vállalat TETRA technológián alapuló, nagybiztonságú rádiókommunikációs rendszereket szállít a belga tűzoltóság, az ír- és a holland rendőrség számára.
Belgiumban a tűzoltók egy különleges bizottsága számos vizsgálat elvégzése után választotta az EADS TETRA THR880 és THR880i elnevezésű termináljait.  Az ASTRID nevű országos hatókörű hálózaton belül a tűzoltókat az EADS termináljaival látják majd el, a szolgáltató az AEG Belgium, az EADS Secure Networks TETRA rendszereinek forgalmazója az országban. Az AEG Belgium ezen felül konfigurációs, telepítő és karbantartási szolgáltatást is nyújt a tűzoltóság számára.  

Az ír rendőrség (Garda Síochána) helyi digitális hálózatot működtet Dublinban egységei számára. A nagybiztonságú kommunikációs hálózatot 2001-ben helyezték üzembe, és azóta rendkívül sikeresen működik. A rendőrség által kiírt nyílt tendert végül az EADS Secure Networks nyerte, amelynek eredményeképp a vállalat a helyi disztribútorán, a Radius Communication-on keresztül további hordozható TETRA rádiókommunikációs készülékeket biztosít a rendőrség számára. Az egységek egyöntetűen nagy teljesítményűnek és felhasználóbarátnak írták le a THR880-as rendszert.

A holland rendőrség, az RPAA (Regio Politie Amsterdam-Amstelland) is az EADS THR880i rádiókommunikációs rendszere mellett döntött a C2000 hálózaton belüli használatra. Hollandia legnagyobb jelentőségű, az RPAA és az EADS disztribútorával, a Zenitel-lel kötött terminál-szerződés értelmében minden egyes rendőrtiszt saját THR880i rádiókommunikációs készülékkel fog rendelkezni. Az Amsterdam-Amstelland rendőrség fennhatósága alá tartoznak az Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn és Ouder-Amstel városok egységei is. Az RPAA a lehető legnagyobb hatókörű terminálokat választotta tisztjei számára a maximális biztonság érdekében. Az RPAA szerint kizárólag a THR880i rendszer biztosítja a kiváló működés és magas minőség tökéletes kombinációját. A telepítések 2005 végén kezdődnek és 2006-ban fejeződnek be.

A THR880i rádiókommunikációs rendszer megbízható továbbfejlesztési lehetőséget kínál az új mobil alkalmazások és a keletkező egyéb biztonsági követelmények számára, valamint végponttól végpontig terjedő titkosítást is tartalmaz. A beépített GPS adóvevőnek köszönhetően a rendszer lehetővé teszi a diszpécser számára, hogy bármikor meghatározza a felhasználó rendőr pontos tartózkodási helyét. A THR880i-t egyedülálló, kétoldalú konstrukciója rugalmassá teszi, és tovább egyszerűsíti a termék használatát. A hangvisszajelzési funkció irányítja a felhasználót, megerősíti döntésében, mert a használat során felszabadítja kezeit és tekintetével is az adott feladatra tud összpontosítani. Az egyértelmű szimbólumokat tartalmazó nagyfelbontású színes kijelző meggyorsítja az információhoz való hozzájutást és olvasást.

Az EADS Secure Networks, az EADS biztonsági hálózatok üzletága a Defence and Communications Systems (DCS) része, teljes, végponttól végpontig terjedő megoldásokat kínál a Professional Mobile Radio (PMR) rendszerre igényt tartó szervezeteknek. A vállalat a világ vezető PMR hálózat és terminál szállítója. Egyedülálló módon szállít olyan multi-switch TETRA hálózatokat, amelyek problémamentesen és egységesen képesek minden TETRA szolgáltatásra, akár országos méretekben is.

A Defence and Communications Systems (DCS) az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) részlegének integrált része. A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ben mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110 000 főt foglalkoztatott.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50