A Sun Java megoldását választotta az American Express

forrás Prim Online, 2006. február 6. 10:02
Az American Express (AE) a Sun Microsystems megoldásaival kívánja fejleszteni nemzetközi informatikai rendszerét. A pénzügyi vállalatcsoport a Java technológia kifejlesztőjének és legfőbb támogatójának segítségével a vállalat globális informatikai infrastruktúrájának kritikus fontosságú alkalmazásaihoz kíván új integrált szoftverkörnyezetet teremteni.
A Sun-AE megállapodás keretében az American Express előfizetéses licenceket vásárol a Sun Java Enterprise System (Java ES) rendszerhez, támogatással és egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal. Ezzel a vállalati szoftverplatform előfizetőinek száma jóval az egymillió fölé emelkedik, ezáltal is jelezve a Sun lendületes terjeszkedését a pénzügyi szolgáltatások ágazatában. Az AE az új integrált szoftverkörnyezet alapjául a Sun Solaris operációs rendszert kívánja használni.

A pénzügyi óriás a Java ES teljes körű szolgáltatásaira alapozza több projektjének kivitelezését, így többek között portálalkalmazások és a kibővített személyazonosság-kezelési szolgáltatások bevezetését. Az alkalmazások és szolgáltatások gyors, biztonságos fejlesztését és bevezetését támogató szoftvert a vállalatok többek között webes alkalmazáskörnyezetek kialakításához, a szolgáltatásaikat igénybe vevő ügyfelek egységes azonosításához, azonosítókezeléséhez használják.

További hír: a Sun Microsystems Java technológiája öt díjat nyert a Developer.com „Az év terméke” díjkiosztóján. A fejlesztők a több száz pályázó termék közül a Sun következő termékeit és technológiáit választották kategóriagyőzteseknek: a Java System Identity Manager személyazonosság-kezelő megoldást, a Java Studio Creator integrált vizuális fejlesztőkörnyezetet, a Java Platform Enterprise Edition 5 (Java EE 5) platformot, a Java ME Wireless ToolKit eszközkészletet mobil Java technológiák fejlsztésére és a JavaServer Faces technológiát. Ezek mindegyike ingyenesen elérhető és használható fejlesztésre. „Az év biztonsági eszköze, ill. kiegészítője” díjat a fejlesztők a Sun Java System Identity Manager termékének ítélték. „Az év Java-eszköze” kategória győztese az elmúlt év után idén ismét a Sun Java Studio Creator volt, amely a Java alapú webalkalmazás-fejlesztés legfontosabb új generációs eszköze. A Sun Java 2 platformon futó Micro Edition Wireless Toolkit, az előző éveket követően, idén immár harmadszor vihette el a pálmát a vezeték nélküli, illetve mobil fejlesztések kategóriájában. Az Ovum előrejelzésében azzal számol, hogy a használatban lévő és Java-támogatással rendelkező mobil készülékek száma 2005-ben meghaladja az egymilliárdot. A Sun JavaServer Faces technológiát a keretrendszerek kategóriájában ítélték a legjobbnak. A JavaServer Faces technológia jól átgondolt komponens-, állapot- és eseménykezelő keretrendszerével nagyban leegyszerűsíti a webes alkalmazások felhasználói felületeinek létrehozását.
Kulcsszavak: American Express Java Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50