Termékbejelentések a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2006. március 15. 08:55
Az információs technológia legnagyobb piaci seregszemléje, a hannoveri CeBIT megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A Prim Online igyekszik minél teljesebb képet adni a kiállítás történéseiről, s a könnyebb tájékozódást segítve ezen az oldalon összefogja a rendezvényről megjelent cikkeket.

CeBIT: hordozható WiFi eszköz külső merevlemezes meghajtókhoz

A szingapúri EDS Lab nevű cég egy olyan hordozható készüléket mutatott be a CeBIT-en, amely képes külső merevlemezes meghajtók PC-vel való vezeték nélküli összekapcsolására WiFi segítségével.
http://hirek.prim.hu/cikk/51645/

HD-kész Samsung CRT TV a CeBIT-en

A Samsung, némi meglepetést okozva, a 82"-es LCD mellett egy olyan HD felbontást támogató 32"-es tv készüléket mutatott be a CeBIT kiállításon, amely hagyományos katódsugaras képcsővel van felszerelve.
http://hirek.prim.hu/cikk/51644/

"Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díj"-at nyert hat magyar cég

Hat magyar vállalat, informatikai vállalkozás tevékenységét jutalmazta "European Seal of Excellence in Multimedia" díjjal az EMMAC nemzetközi szakmai zsűrije.
http://hirek.prim.hu/cikk/51636/

Megtankolható számítógépek

Ezentúl nem csak elektromos árammal, hanem folyékony üzemanyaggal is fel lehet tölteni a hordozható számítógépeket egy új akkumulátornak köszönhetően.
http://hirek.prim.hu/cikk/51634/

Új Konica Minolta technológiák a CeBIT-en

Teljes termékpalettáját, köztük a legújabb színes digitális dokumentumkezelő rendszereit, és saját fejlesztésű korszerű technológiáit is a látogatók elé tárja a Konica Minolta az idei CeBIT-en.
http://hirek.prim.hu/cikk/51630/

Samsung DMB/játékgép telefon a CeBIT-en

A Samsung a 8 GB-os i310 után egy újabb egyedi mobiltelefont mutatott be a CeBIT kiállításon; a DMB tv-adások vételére is alkalmas, emellett pedig játékgépként is használható SPH-B520-ast.
http://hirek.prim.hu/cikk/51629/

Csúcsdöntés: Epson Perfection V700 Photo

Az új Epson Perfection V700 Photo első ízben a CeBIT 2006 kiállításon kerül a nagyközönség elé. Felbontása 6400 x 9600 dpi, minden szokásos filmformátumot beolvas és egyidejűleg több beolvasást is végez. A szoftvercsomag az Epson Creativity Suite, az Adobe PhotoShop Elements 3.0 és a SilverFast SE beolvasó és képszerkesztő szoftvereket foglalja magában.
http://hirek.prim.hu/cikk/51624/

Ötödször a CeBiten a banki technológia magyar specialistája

Ötödik alkalommal vesz részt a CeBiten a magyar IND Kft. Idén olyan megoldással jelentkezik az IND, amely egységes platformot kínál, függetlenül attól, hogy milyen csatornán lép kapcsolatba számlavezetőjével az ügyfél. A termék nemzetközi szinten is egyedülálló újítása, hogy a banki alkalmazottaknak interaktív lehetőséget biztosít testre szabott ajánlatok kialakítására. Az IND banki szoftverekre specializálódott cég felvásárlásával bővíti termékpalettáját.
http://hirek.prim.hu/cikk/51621/

A NextiraOne értékesíti a Polycom és az Alcatel integrált video-együttműködési megoldásait

A NextiraOne értékesíti Európában a Polycom és az Alcatel együttműködésének keretében kifejlesztett integrált hang-, video- és webkonferencia megoldásait - jelentették be a németországi Hannoverben megrendezett CeBIT kiállításon. A NextiraOne már tizenhat országban szerezte meg a Polycom Certified Service Partner (CSP) minősítést.
http://hirek.prim.hu/cikk/51618/

Intel: új mobil, vezeték nélküli, autós és digitális szórakoztatást célzó platformok

Az Intel-logót viselő BMW Sauber Forma-1-es autó motorjának hangja által kísérve Christian Morales, az Intel EMEA régiós ügyvezető igazgatója ismertette cége elképzeléseit a múlt héten a CeBIT-en egy olyan új mikroarchitektúrára vonatkozóan, amelyet nagy teljesítményű, ugyanakkor hatékonyabb energiafelhasználású, többmagos mobil- és asztali gépekbe, valamint szerverekbe szánnak. Bemutatott továbbá számos más tervet is arra vonatkozóan, hogyan lehet az emberek számára megkönnyíteni a munkavégzést és a szórakozást akár otthon, az irodában vagy útközben.
http://hirek.prim.hu/cikk/51617/

Mi váltja fel a DVD-t?

A színfalak mögött javában zajlik a műszaki küzdelem a DVD lemezeket felváltó új képhordozó elterjesztéséért. Aki ugyanis a jövőben nagy feloldású (HDTV) formátumban akar filmeket égetni vagy kölcsönözni, az kénytelen lesz a DVD helyett más hordozót választani, mert ennek a tárolókapacitása túl kevés egy high definition (HD) technológiát megtestesítő film rögzítéséhez. Az utódlási harc két tábor között dúl. A Hannoverben megnyílt Cebit informatikai kiállításon megtekinthető mind a Blu-ray, mind a HD-DVD verzió.
http://hirek.prim.hu/cikk/51612/

5 mpixeles MP3-lejátszós Samsung fényképező

A Samsung a napokban bemutatta a CeBIT-en legújabb 5,25 megapixeles felbontásra képes digitális fényképezőgépét, amelyben egy MP3-lejátszó is helyet kapott. A VP-MS15 névre keresztelt háromszoros optikai zoom-al felszerelt készülék azonban nem csak fotók készítésére alkalmas, hanem egyben webkameraként illetve diktafonként is használható.
http://hirek.prim.hu/cikk/51607/

Árverseny helyett minőségi versenyt hirdet az Intel

Jürgen Thiel, az Intel európai kereskedelmi igazgatója a CeBIT-en a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a cég olcsó processzorok forgalmazása helyett jobb minőségű termékek megjelentetésével igyekszik megerősíteni piaci pozícióját.
http://hirek.prim.hu/cikk/51592/

32 GB-os flashmemória laptopokba


A Samsung bemutatta 32 GB-os úgynevezett „Solid State Disk” (SSD) nagykapacitású flashmemória megoldását, amelyet a noteszgépek merevlemezes meghajtóinak leváltására szánnak. A komplex flash-alapú adattároló eszköz úgy lett kialakítva, hogy méretben megegyezik a laptopok 1,8”-es merevlemezes meghajtóival, így gyakorlatilag bármely ilyen noteszgéppel kompatibilis.
http://hirek.prim.hu/cikk/51577/

A Samsung is betörne az olcsó mobilok piacára

A Samsung európai mobilrészlegének vezetője a hannoveri CeBIT-en bejelentette, hogy a cég a Nokia és a Motorola nyomdokain rövidesen belépő szintű mobiltelefonokat kíván forgalmazni.
http://hirek.prim.hu/cikk/51574/

Csuklóra csatolható USB Flash meghajtó

A legkülönfélébb adathordozókat kínáló amerikai Imation Corporation bemutatott a hannoveri CeBIT szakkiállításon egy formatervezett, akár karkötőként is használható USB-tárolót. A Flash Wristband névre keresztelt eszköz USB 2.0 interfészen keresztül kommunikál a számítógéppel.
http://hirek.prim.hu/cikk/51570/

Óriás TV-k a CeBIT-en

A legnagyobb TV-gyártó cégek hatalmas LCD és plazma képernyős TV- készülékeket mutatnak be a CeBIT 2006 kiállításon. Óriás képernyős készüléknek számítanak a 82 hüvelykes és nagyobb masinák. Az LG például 100 hüvelykes LCD, míg a Panasonic 103 hüvelykes plazma képernyős TV-vel lepte meg a látogatókat.
http://hirek.prim.hu/cikk/51571/

Az első Samsung Blu-ray lejátszó


A gyártó adatai szerint a készülék alkalmas a 720x1080 pixeles High-Definition-tartalmak visszaadására, és támogatja a következő generációs Blu-ray standardon kívül a hagyományos DVD-RAM, DVDąRW illetve DVDąR formátumokat is.
http://hirek.prim.hu/cikk/51569/

WLAN konyhai rádió internetes adások vételére


A TerraTec német elektronikai cég bemutatta a CeBIT szakkiállításon legújabb fejlesztésű webrádióit, a Noxon iRadio-t és a Noxon 2 rádió-t, amelyek alkalmasak a több ezer internetes rádióadás vételére.
http://hirek.prim.hu/cikk/51568/

"Románia napja" a CeBIT-en


A hannoveri CeBIT-vásár a legjelentősebb nemzetközi esemény a romániai információ-technológiai ágazat számára, amelyen ez évben mintegy 45 romániai vállalat képviselteti magát. Románia a legnagyobb országos pavilonnal rendelkezik a vásáron - tájékoztatott Nagy Zsolt távközlési és információs technológiai miniszter, aki részt vesz a 20. alkalommal megrendezett vásáron.
http://hirek.prim.hu/cikk/51566/

Samsung digitális kamera: 6 az 1-ben

A Samsung Electronics a hannoveri CeBIT kiállításon mutatta be a Camcorder termékcsalád legújabb multifunkcionális digitális kameráját. Az SC/VP-MS1x kártya méretű, hordozható modell, mely óriási tárolókapacitással van felszerelve.
http://hirek.prim.hu/cikk/51556/

Az Ericsson HSDPA technológiát szállít a Vodafone-nak

A Vodafone bejelentette az Ericsson HSDPA-megoldásán alapuló, széles sávú mobilszolgáltatásainak kereskedelmi bevezetését. A HSDPA Németországban először Hannoverben, Frankfurtban, Düsseldorfban és Münchenben áll majd rendelkezésre, majd végül az egész WCDMA-hálózaton, amely jelenleg a lakosság több mint 70 százaléka számára elérhető. A Vodafone a HSDPA-t „UMTS-szélessávként” reklámozza német ügyfeleinek.
http://hirek.prim.hu/cikk/51563/

Itt az első ultra-mini PC!

A Samsung Electronics a CeBIT 2006 kiállításon bemutatta (Hannover, Németország) első ultra-mini PC-jét, amely méretben és képességekben valahol a Tábla PC-k és a PDA-k között helyezkedik el és a Windows XP egy speciális kiadása alatt fut.
http://hirek.prim.hu/cikk/51554/

Matsushita: ősszel jelenhetnek meg Európában az első Bluray lejátszók


Joachim Reinhart, a Matsushita európai elnöke a CeBIT-en arról is beszélt, hogy a cég 25 GB-os egy- és 50 GB-os kétrétegű, illetve írható és újraírható Panasonic BD lemezeket is megjelentet, még tavasszal.
http://hirek.prim.hu/cikk/51552/

"Origami" - A Microsoft bemutatta az ultramobil személyi számítógépet

A CeBIT-en bemutatott, korábban “Origami” kódnéven emlegetett új mobil PC a Windows teljes funkciókészletét kínálja egy továbbfejlesztett érintőképernyős, tollas és billentyűzetes beviteli rendszerrel.

http://hirek.prim.hu/cikk/51545/

Balkezeseknek kifejlesztett egér a Logitech-től

Szakemberek becslései szerint a Föld lakosságának legkevesebb 10%-a balkezes, azonban egyesek úgy vélik, hogy akár a 40%-ot is elérheti ez a szám. Mindezen felhasználóknak eddig le kellett mondaniuk az ergonómikus mouse-okról, és csakis a jobbkezesek részesültek abban a kiváltságban, hogy csúcs-modelleket használhattak.
http://hirek.prim.hu/cikk/51522/

Új mobilcsodák a Samsungtól
A hannoveri CeBIT-en mutatta be a Samsung Electronics legújabb 3G illetve 2.5 G technológiával felszerelt készülékeit. A világ vezető telekommunikációs nagyvállalata a nagyközönség elé tárta a világ első 10 megapixeles kamerás mobilját az SCH-B600-at, valamint az első 8 GB-os merevlemezes okostelefonját, az SGH-i310-t is.
http://hirek.prim.hu/cikk/51534/

Új Logitech termékek internetes kommunikációhoz, zenehallgatáshoz, házimozihoz
A CeBIT kiállításon a cég bemutatja internet-kommunikációs és digitális-audió termékvonalának bővítését, valamint az egér és távirányító termékcsaládok új tagjait.
http://hirek.prim.hu/cikk/51532/

A KÜRT saját fejlesztésű szoftvere a nemzetközi piacon debütál
A KÜRT Zrt. és nemzetközi vállalatcsoportja, a KUERT Information Security Group, sok éves hagyományához híven 2006-ban is bemutatja adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a CeBIT-en.
http://hirek.prim.hu/cikk/51535/

Megnyílt a CeBIT
Az információs technológia legnagyobb piaci seregszemléje, a hannoveri CeBIT megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Az idei kiállítás március 15-ig tart nyitva, és 6200 vállalat vesz részt rajta. Tavaly 480 ezer látogató kereste fel a kiállítást.
http://hirek.prim.hu/cikk/51525/

Fujitsu Siemens adattároló konszolidációs rendszerek
A FibreCAT SX60 kis- és középvállalatoknak készült, a FibreCAT SX80-at pedig a nagyvállalatoknak és az adatközpontok üzemeltetőinek szánták.
http://hirek.prim.hu/cikk/51531/

Siemens megoldások özöne
A Siemens Communications ágazata olyan innovatív megoldásokat mutat be, melyek az ügyfelek számára új üzleti lehetőségeket nyitnak és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat: a hálózat-üzemeltetők közvetlenül az ügyfél készülékére szállíthatják az izgalmas szórakozást és hasznos alkalmazásokat; a vállalati ügyfelek pedig az ágazat-specifikus megoldások révén költséget takaríthatnak meg.
http://hirek.prim.hu/cikk/51521/

Indul a 2006-os WCG!
A játékok bejelentése mellett még egy fontos eseményről adott ki közleményt a WCG bizottsága, mégpedig a regionális bajnokságok szervezéséről. Elsőként az európai bajnokság kerül megrendezésre a március 9-én kezdődő CeBIT-en, amelyen Magyarország is képviselteti magát.
http://hirek.prim.hu/cikk/51513/

Kínai DVD-formátum a CeBIT-en
A Kínában kifejlesztett VMD-formátum (Versatile Multilayer Disc) CeBIT-en való bemutatására készül a New Media Enterprises (NME) cég, akik ezen szabványt küldik harcba a HD DVD- illetve Blu-ray-diszkek ellen.
http://hirek.prim.hu/cikk/51511/

Az ATEN új szerverterem-menedzselési megoldásokkal jelentkezik
Az ATEN új szerverterem-menedzselési megoldásokkal áll elő és IPMI (intelligens platform menedzsment interfész) technológiát felvonultató termékeket fog bemutatni a szakkiállításon.
http://hirek.prim.hu/cikk/51442/

BenQ termékek a CeBIT 2006 kiállításon
A tajvani BenQ cég a termékek széles választékát - Joybookok, kivetítők, LCD monitorok, 42 hüvelykes LCD TV - vonultatja fel a rendezvényen.
http://hirek.prim.hu/cikk/51364/

Újabb készülékek a BenQ Mobile-tól
A BenQ Mobile ma hat új BenQ-Siemens márkájú mobiltelefont mutatott be az iparág legrangosabb eseményén, a hannoveri CeBIT kiállításon. A legújabb trendeknek megfelelő formatervezett készülékek mindegyike minőségi anyagokból készült, és számos multimédiás alkalmazást vonultat fel.
http://hirek.prim.hu/cikk/51499/

Toshiba HD DVD laptop
A Toshiba a CeBIT kiállításon bemutatja az első kéklézeres HD DVD optikai meghajtóval ellátott laptopot, a Qosmio G30-at.
http://hirek.prim.hu/cikk/51492/

Az LG legújabb multimédiás technológiai fejlesztései
Az LG Electronics (LG) a 2006-os CeBIT-en bemutatja legújabb multimédiás technológiai fejlesztéseit: a beépített DVR-res plazma TV-t, a földi és műholdas sugárzású DMB telefont, valamint a Dual-Core Notebook PC-t.
http://hirek.prim.hu/cikk/51478/

Samsung mobil 8 GB-os merevlemezes meghajtóval
A Samsung egy olyan okostelefont tervez bemutatni, amely 8 GB-os merevlemezes meghajtóval van felszerelve.
http://hirek.prim.hu/cikk/51469/

Sorozatgyártásra kész laptop-üzemanyagcella
A tajvani Antig Technology és AVC nevű cégek a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatják az első olyan laptopokhoz kifejlesztett üzemanyagcellát, amely végre eljuthat a sorozatgyártásig.
http://hirek.prim.hu/cikk/51437/

Húszezer dolláros MP3-lejátszó
A tehetős felhasználók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különleges, egyedi és értékes elektronikai cikkek, mely igény kielégítését egyre több gyártó tartja szem előtt.
http://hirek.prim.hu/cikk/51507/

Az Intel bemutatta az első "Origami" készülékeket
Mint arról korábban hírt adtunk, a Microsoft egy „Origaminak” nevezett projekt keretében multimédiás, ultramobil PC-k fejlesztésén dolgozik, az első modelleket pedig az Intel már be is mutatta a sajtónak.
http://hirek.prim.hu/cikk/51488/

DVB-H TV adásokat fog az új BenQ mobil
A Siemens mobilrészlegét tavaly felvásároló BenQ a várva várt jövő heti hannoveri CeBIT kiállításon új DVB-H földi sugárzású adások vételére alkalmas mobiltelefont tervez bemutatni.
http://hirek.prim.hu/cikk/51467/

Gyémánttal ékesített, arany USB-tároló

A White Lake elektronikai konszern a CeBIT-en készül bemutatni legújabb, luxuskategóriájú hordozható USB-adattárolóját, melynek borítóját 14 karátos aranyból készítették el, és ezt tetézve, még apró gyémántok is díszítik az eszközt.
http://hirek.prim.hu/cikk/51463/

Intel-chipek kerülnek a Microsoft új médialejátszóiba
Az új készülék kisebb, könnyebb változata lesz azoknak a hordozható tábla számítógépeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy használóik egy digitális tollal írjanak; arra fejlesztették, hogy főként a szórakoztatást - zenék és filmek lejátszását - szolgálja.
http://hirek.prim.hu/cikk/51446/

Négyszeres HD felbontású 56"-es LCD képernyő
A Chi Mei Optoelectronics (CMO) a CeBIT 2006 kiállításon bemutatja a 3840x2160 képpont felbontású QuadHDTV LCD képernyőt.
http://hirek.prim.hu/cikk/51307/

Kis helyfoglalású AOpen asztali PC
Az AOpen a CeBIT 2006 kiállításon mutatja be a következő generációs MiniPC-t, azonban a vállalathoz közel álló források már bepillanthattak a még be nem jelentett termék belsejébe.
http://hirek.prim.hu/cikk/51315/

Piacon az első szolgáltatói OAM képességű Ethernet végberendezés

A RAD Data Communications arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a márciusi CeBIT-en mutatja be az ITU Y.17ETHOAM és IEEE 802.1ag szabványoknak megfelelő Ethernet végberendezését.
http://hirek.prim.hu/cikk/51120/

Esélyesek a magyar multimédiás cégek az Európai Kiválóság a Multimédiában Díjra

Az Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díj győzteseinek kihirdetése Hannoverben lesz 2006 márciusában a CEBIT-en. Az Európai Multimédia Szövetségek Konvenciója (EMMAC – www.emmac.org) felhívást intézett az infokommunikációs technológia és a digitális média területén dolgozó cégekhez, hogy jelentkezzenek az Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díjra.
http://hirek.prim.hu/cikk/50500/

UMTS modemmel szerelt laptopok értékesítését tervezik német mobilszolgáltatók
A T-Mobile és a Vodafone a nagyobb számítógép-gyártókkal kötött megállapodásokkal igyekeznek feltornászni németországi UMTS mobilszolgáltatási üzletét. A laptop számítógépekbe beépített modem egyszerűbbé és praktikussá tenné az UMTS mobilszolgáltatások igénybe vételét.
http://hirek.prim.hu/cikk/50425/

Kulcsszavak: CeBIT 2006 CeBIT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09