A Samsung is betörne az olcsó mobilok piacára

Milkovits Gábor, 2006. március 11. 09:14
A Samsung európai mobilrészlegének vezetője a hannoveri CeBIT-en bejelentette, hogy a cég a Nokia és a Motorola nyomdokain rövidesen belépő szintű mobiltelefonokat kíván forgalmazni.
A globális harmadik Samsung Mobile ezidáig csak prémium vagy középáras készülékeket forgalmazott, és bár a stratégia kedvezett a vállalatról elterjedt kedvező kép kialakulásának, aligha csökkentette a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező Motorolához képest meglévő hátrányát. Juha Park, a cég európai mobilrészlegének igazgatója a CeBIT-en elmondta, hogy a példán okulva a piacvezető Nokiához és a második Motorolához hasonlóan ők is hamarosan olcsó, tömegeknek szánt mobilokat dobnak majd piacra. Független felmérések szerint az olcsó modelleket igénylő fejlődő régiókban várható a legnagyobb mértékű növekedés a közeljövőben, a kérdés csak az, hogy a Samsung Mobile-nak megvannak-e a szükséges erőforrásai ahhoz, hogy érdemben beleszóljon a tömegtermeléssel járó árversenybe. A Gartner piackutató szerint mindenesetre a Samsung utolsó negyedéves kismértékű piacvesztése a lépés jogosságát igazolja.

Park szerint a dél-koreai székhelyű gyártó nem óhajt ész nélkül fejest ugrani a két nagy által diktált rivalizálásba, hanem ehelyett ezen a területen is jól megkülönböztethető, a 30-40 dolláros alsó küszöbnél valamivel drágább, ám cserében plusz funkciókat kínáló készülékekkel szeretne kijönni. A nemzetközi piacon is jelen lévő másik dél-koreai gyártó, az LG három hete jelentett be hasonló lépést, amelynek keretében 50-60 dollárba kerülő, viszonylag olcsó, de egyúttal minőségi mobiltelefonokat hoznának forgalomba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09