Új Konica Minolta technológiák a CeBIT-en

Kiss Ádám Zoltán, 2006. március 13. 22:03
Teljes termékpalettáját, köztük a legújabb színes digitális dokumentumkezelő rendszereit, és saját fejlesztésű korszerű technológiáit is a látogatók elé tárja a Konica Minolta az idei CeBIT-en.
A vállalat standján zelítőt adnak a fejlett nyomtatási technológiákból, gazdaságos és kiváló minőségű tonerekből és legfőképpen a sokoldalú digitális dokumentumkezelő rendszerekből.

Bövülő színes bizhub termékpaletta


A Konica Minolta legfrissebb újdonságai, melyet először a CeBIT-en mutatnak be a nagyközönségnek, két színes digitális többfunkciós rendszer, a bizhub C300 és a bizhub C352. Mindkét berendezés kiváló minőségben nyomtat, másol és szkennel színesben és fekete-fehérben egyaránt, valamint nagy sebességgel faxol. A bizhub C300 színesben és fekete-fehérben is 30 lap/perc sebességgel nyomtat és másol, míg a C352 ugyanezt 35 lap/perc sebességgel teszi.

Mindkét dokumentumkezelő rendszer nagy sebességgel szkennel, így archiváló rendszerként is alkalmazható. A fejlett Konica Minolta Emperon nyomtatási technológiának köszönhetően a bizhub C300 és C350 könnyedén kezeli az összetett nyomtatási feladatokat is. Beépített finisherük változatos laprendezési lehetőséget biztosít, úgy, mint csoportosítás, tűzés, lyukasztás, füzet készítés.

Fejlett képalkotási technológiák

A Konica Minolta standjára látogatók megismerkedhetnek a cég által kifejlesztett, kémiai úton előállított polimerizált tonerrel, a Simitrivel. Ez a festékező abban különbözik a hagyományos festékektől, hogy szemcséi, ellentétben az eddigi festékszemcsék amorf formájával, egyforma gömb alakúak, és egyaránt 6,5 mikron méretűek. Mivel a szemcsék magja viaszt tartalmaz, mely a fixálás során kiszabadul és szétterül, így a nyomtatáshoz nincs szükség külön olajozó egységre.

A speciális toner előnye, hogy a költségtakarékos megoldás egyben kitűnő képminőséget garantál. Használatával nem csak a vonalak és a kis karakterek nyomtatásánál érhetünk el nagyszerű minőséget, hanem a fényképek és illusztrációk is élethűen jeleníthetők meg.

A Konica Minolta úttörő a polimerizált toner fejlesztés területén. A toner szemcsék kis méretének és pontos formájának köszönhetően a korábbiaknál alacsonyabb a toner felhasználás igénye, ami a nyomtatási/másolási költségek csökkenését eredményezi. A Konica Minolta minden színes dokumentumkezelő rendszere, illetve a fekete-fehér dokumentumkezelő rendszerek 25 lap/perc felett a Simitri festékezőt használják.

A Konica Minolta 3 üzemet működtet, amelyek éves szinten 15.000 tonna festékezőt gyárt, ezzel a cég vezető toner gyártóként pozícionálta magát a piacon.

Minden Konica Minolta nyomtató, a színes bizhub irodai multifunkciós berendezések illetve a fekete-fehér dokumentum kezelőrendszerek 42 és 75 lap/perc között a Konica Minolta által fejlesztett, az ismert Crown technológiára épülő, Emperon nyomtatási technológiát alkalmazzák, ennek köszönhetően hatékonyan hajtják végre a nyomtatási feladatokat.

Az Emperon hatékony szoftverek álló összessége, amelyek kitűnően használható napjaink fejlett nyomtató kontrollereihez. Az Emperon az egyetlen olyan nyomtatási technológia, amely alkalmazható nyomtatóknál és többfunkciós berendezéseknél egyaránt.

Sokoldalú dokumentumkezelési megoldások


A cég szerint a dokumentumkezelés több mint a másolás és a nyomtatás. Egy olyan megoldást jelent, amely lehetőséget teremt a felhasználónak, hogy időt és pénzt takarítson meg. Nem véletlen tehát, hogy az idei CeBIT-en a Konica Minolta egy teljes standot szán a dokumentumkezelési megoldásoknak.

Biztonságos nyomtatás: Minden hálózati nyomtatóhoz és többfunkciós eszközhöz szükség van biztonsági megoldásra, hogy megakadályozhassunk a jogosulatlan hozzáféréseket. A Konica Minolta eszközei biztosítják azt a lehetőséget, hogy a nyomtatásra elküldött feladat csak egy jelszó beírása után kerüljön kinyomtatásra.

PageScope NetCare: Ez az eszköz lehetővé teszi a rendszergazdák részére a hálózatba kötött nyomtatók központi felügyeletét egy általános Internet böngésző segítségével.

PageScope Workware: Egy intelligens, egyszerű archiváló megoldás, amellyel szükségtelenné válnak a drága, bonyolult archiváló eszközök. Segítségével időt takaríthatunk meg az archiválás során, gyors és könnyű az archivált dokumentumok visszakeresése. Kereshetünk névre, dátumra, vagy akár kulcsszóra is.

Nyomdai berendezések

A Konica Minolta standján kiállításra kerülnek a cég nagyteljesítményű, nyomdai berendezései is. A 92 lap/perc sebességű bizhub PRO 920 és a 105 lap/perc sebességű bizhub PRO 1050, valamint színes társuk a bizhub C500 kategóriájában sikert sikerre halmoz. A bizhub PRO 1050 ebben az évben már másodszorra szerezte meg a BLI (Buyer Laboratory Inc.) "Legkiemelkedőbb Többfunkciós Dokumentumkezelő Rendszer" címet a 90-130 lap/perces szegmensben, valamint ugyanebben a szegmensben a bizhub PRO 920 többfunkciós berendezés az "Év választása (Pick of the Year)" elismerést kapta.

A bizhub PRO 1050 robusztus vázszerkezetével és fém külső burkolatával minden körülmények között eleget tesz a kihívásoknak. A tervezett havi átlagos nyomatszám 350.000 lap, de akár havi 1.500.000 nyomat sem okoz gondot a könnyűfém szerkezetű gépnek. Két egyforma konfigurációjú rendszert ezentúl tandembe is köthetünk, így nagyobb mennyiségű dokumentumok nyomtatására fordított idő akár a felére is csökkenhet. A papír behúzását minden kazettánál levegőáramoltatás segíti, sikertelen behúzás esetén a rendszer ismételt behúzással biztosítja a rendszer egyenletes működését.

A bizhub PRO 920 digitális dokumentumkezelő óránként akár 5520 nyomatot is képes előállítani. Maximális havi terhelhetősége 750 000 A4-es oldal. Moduláris egységekből szabadon alakítható, bővíthető. A sokféle finisher segítségével szinte bármilyen nyomdai munka elkészíthető. Lehetőség van tűzésre, lyukasztásra, többféle hajtogatásra, könyvformátum készítésére, fedőlap beszúrására. A berendezés maximális papírkapacitása 6150 lap. Egyesíti magában a professzionális minőségű másolást, nyomtatás és szkennelést, így tökéletes megoldást jelent a nagyterheltségű irodák, kisméretű nyomdák (CRD), és egyéb nagyigényű nyomdai profillal rendelkező vállalkozások számára.

A bizhub PRO C500 nem csak kedvező árfekvésével kívánja meghódítani a piacot, hanem a legújabb fejlesztésű, professzionális nyomtatóművének és nyomtatásvezérlőjének megbízhatóságával és rendkívüli teljesítményével is. A gép percenként 51 színes vagy fekete-fehér lapot, óránként pedig 3 060 egyoldalas vagy 1 500 kétoldalas színes nyomatot tud készíteni, és havi terhelhetősége elérheti a 150 000 nyomtatást.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50