CeBIT: hordozható WiFi eszköz külső merevlemezes meghajtókhoz

Milkovits Gábor, 2006. március 14. 19:02
A szingapúri EDS Lab nevű cég egy olyan hordozható készüléket mutatott be a CeBIT-en, amely képes külső merevlemezes meghajtók PC-vel való vezeték nélküli összekapcsolására WiFi segítségével.
Hasonló WiFi "házak" már léteznek a külső HDD-khez, a CeBIT-en bemutatott termék újdonsága abban rejlik, hogy zsebben is elfér, és persze akkumulátorról üzemel. Az EDS Lab szerint ez az első ilyen készülék, amely valóban hordozható. Ily módon a WiDRIVE nevű eszköz ideális mobil megoldás lehet azoknak, akik elégedetlenek laptopjuk memóriájával, és nagyságrendekkel több tárhelyre van szükségük útközben. A készülék 1,8 és 2,5"-es merevlemezes meghajtókat egyaránt be tud fogadni, akkumulátora egy feltöltésével pedig 2 óráig tud működni. Szintén a mobilitást segíti elő, hogy a WiFi antenna, és tulajdonképpen minden alkatrész a "dobozon" belül került elhelyezésre. Az EDS Lab szerint a WiDRIVE még az operációs rendszer normál betöltésére is alkalmas a WiFi segítségével.

A hordozható WiFi HDD-PC kommunikátor a gyártó ígérete alapján júliustól lesz kapható Európában, 80 euró körüli összegért.
Kulcsszavak: Wi-Fi CeBIT CeBIT 2006

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50