Nemzetközi elismerés az ISeeSec-nek

forrás Prim Online, 2006. március 15. 14:45
2006. március 10-én a Megatrend az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszer termékével elnyerte az Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díjat.
Az Európai Multimédia Szövetségek Egyezménye (EMMAC) az infokommunikációs technológia és a digitális média területén tevékenykedő cégek részére írta ki pályázatát. A szoftver-előállítók kategóriában a Megatrend 2000 Rt. nyerte az ezüst kategóriás elismerést.

Az ISeeSec szoftvercsomag az elmúlt három évben immár a harmadik neves díját gyűjtötte be, és ezúttal nemzetközi színen ért el kiemelkedő sikereket. A magyar és nemzetközi piacon egyaránt egyedülálló információbiztonsági rendszert elsősorban a belső adatlopások megakadályozására fejlesztette ki a Megatrend 2000 Rt. A termék sikerrel debütált több magyar szervezetnél, ahol az adatvédelem, mint pl. a szolgálati titok, üzleti titok védelme az elsődleges szempont.

A terméket az teszi egyedülállóvá, hogy azokra az aktivitásokra összpontosít, amelyek a különböző minősített információkkal kapcsolatosak, amellett, hogy nem sérti a dolgozók jogait, illetve nem csökkenti a munkahatékonyságot. Az ISeeSec erőssége, hogy a védelmet a különböző kommunikációs csatornákra helyezi. Az output perifériákon - mint akár a floppy, USB pendrive, infra, bluetooth, wireless, e-mail, Webmail technológiák stb. - keresztül egyszerűen és szinte észrevétlenül megoldható lenne bármely állomány másolatának kijuttatása a biztonsági vezető csapata által felügyelt zónából. A termék azonban észleli, és igény esetén blokkolni is képes a folyamatot, kezeli a rendkívüli aktivitásokat, feltárja a sebezhetőségi pontokat. Az ISeeSec egyik legfontosabb versenyelőnye, hogy a fenti funkciók az ügyfél igényei alapján manuális módra is beállíthatók, de automatikus módon is üzemeltethetők.

Az ISeeSec mindemellett könnyen testreszabható, s mivel kialakítható egyéni szabályrendszer, ezáltal megakadályozható különböző adatszivárogtatás, esetleg veszélyes adatrongálással járó tevékenység. A rendszer a nyitott üzleti rendszerekben, folyamatokban is speciális védelmet biztosít (B2B, outsourcing, távmunka, cégfúziók). Létfontosságú lehet minden olyan cég számára, ahol mind a dolgozói bizalom erősítése és az üzleti folyamatok biztonságos áramlása egyaránt cél.

A Megatrend 2000 Rt tervei szerint a magyarországi piac után a külföldi piacot szeretné meghódítani.
Kulcsszavak: Megatrend CeBIT CeBIT 2006

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50