Vírusvilágtérkép az F-Secure-tól

forrás Prim Online, 2006. március 27. 12:50
Az F-Secure bemutatta az F-Secure World Map szolgáltatást, melynek segítségével azonnal áttekinthetővé válik a világ vírushelyzete. Az F-Secure által kutatási célokra kifejlesztett online eszköz négy nyelven - angolul, franciául, németül és finnül - érhető el a nagyközönség számára.
A vírusvilágtérkép kiváló eszköz arra, hogy bárki gyorsan átlássa egy adott időpont vírushelyzetét. Ez hasznos kiindulási pont azok számára, akik szeretnék megérteni a hírekben szereplő számítógépes kártevők mögötti folyamatokat, és követni akarják a legújabb vírusok terjedését - mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation antivírus kutatási igazgatója.

A http://worldmap.f-secure.com oldal látogatói először egy világtérképet látnak, amely a globális vírushelyzetet mutatja be, majd néhány kattintással bármely földrész vagy ország vírusfertőzési adati is elérhetővé válnak az érdeklődők számára.

Az alacsonytól a járványig terjedő fertőzöttségi szintek különböző színnel jelennek meg a térképen, így a felhasználó gyorsan átláthatja egy ország vagy régió vírushelyzetét. A kapcsolódó grafikonok és statisztikák segítségével a látogatók megismerhetik az elmúlt óra vagy akár az elmúlt év fertőzéseinek tágabb összefüggéseit, illetve kártevőfajtákra lebontva is megtekinthetik az adatokat.
Kulcsszavak: vírus security F-Secure

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09