Szuper vékony széles képernyős LG noteszgép

Kovács Attila, 2006. május 8. 13:06
Az LG Electronics bejelentette: szuper-vékony noteszgépét. A TX Express a CNT (Carbon Nano Tube) technológia alkalmazásával, a legkorszerűbb fűtési megoldással oldja meg a melegedési problémákat.
Az 1,1 kg-os TX Express egy subnotebook, független grafikus kártyával (NVIDIA GeForce Go 7300), amely stabil marad a melegedés ellenére is. A TX Express technológiai titka hűtőrendszerében rejlik, amely a CNT technológiát alkalmazza. A TX Express széria ventilátorát szénszerkezetű nanocsöves (CNT) bevonat védi. A tesztek kimutatták, hogy a TX Express a hagyományos noteszgépeknél több mint 10%-kal jobban csökkenti a hőt, ezáltal 2-3 Celsius fokkal csökkenti a CPU és a grafikus kártya melegedését. Az LG Electronics egy évig dolgozott együtt a koreai Institute of Advanced Aerospace Technology (űrtechnológiai) intézettel, hogy kifejlessze ezt a hűtőrendszert.

Y. K. Cho, az LG Electronics IT marketingért felelős elnök-helyettese elmondta: "Ahogy napjainkban egyre sokasodnak a szuper-vékony noteszgépek, a melegedés kordában tartása jelenti a legsürgetőbb kérdést, amellyel a PC gyártóknak meg kell birkózniuk. A CNT technológiájú TX Express-szel bebizonyítottuk: vállalatunk vezető szerepet játszik a melegedési problémák leküzdésében."
Kulcsszavak: notebook LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50