HP: 236 millió dollár értékű globális IT-szolgáltatási szerződés

forrás Prim Online, 2006. május 11. 12:03
Az Avago Technologies 236 millió dollár értékű szerződést írt alá a HP-val globális informatikai és üzemeltetési szolgáltatások nyújtására.
A 10 éves szerződés értelmében az Avago a HP-t bízza meg informatikai outsourcing-partnerként alkalmazásai, szerverei és végfelhasználói munkahelyei üzemeltetésével, valamint a kapcsolódó IT helpdesk szolgáltatások nyújtásával.

Az Avago Technologies a világ legnagyobb, magánkézben lévő félvezetőgyártó vállalata. Sokféle analóg, vegyes (analóg/digitális) és optoelektronikai komponenst, illetve alrendszert szállít több ezer gyártóvállalat részére szerte a világon. 2005-ben vált függetlenné, amikor a Kohlberg Kravis Roberts és a Silver Lake Partners megvásárolta.

A szerződés értelmében a HP alacsonyabb költségszinten működő, rugalmas és skálázható környezetté alakítja az Avago IT-infrastruktúráját és alkalmazásait. A projektben alkalmazott szolgáltatásalapú modell a HP Alkalmazkodó Nagyvállalat (Adaptive Enterprise) stratégiáját tükrözi. Az alkalmazkodó nagyvállalatoknál az informatika támogatja az üzleti célkitűzéseket és elősegíti azok teljesülését, így ezek a cégek gyorsabban tudnak előnyt kovácsolni a piaci körülmények változásából.

A következő néhány hónapban a HP üzembe helyezi az Avago egyedi üzleti követelményeihez igazított, új IT-alkalmazásokat és az új infrastruktúrát. A környezetben központi szerepet játszik majd az az alkalmazás-struktúra, amelyet a HP az Oracle Corp. és a Satyam Computer Services Ltd. szakemberei közösen építenek fel az Oracle E-Business Suite nagyvállalati moduljaiból. Az IT-infrastruktúra valamennyi eleme arra optimalizált, hogy az Avago a maximális hatékonyságot szem előtt tartva egyszerűsíthesse és ésszerűsíthesse fontos üzleti folyamatait.

A HP üzemelteti és támogatja majd az Avago IT-infrastruktúráját, beleértve a szerver- és tárolóeszközöket, a helyi és távoli beszédcélú és adatátviteli hálózatokat, a hardverbeszerzést és az eszközgazdálkodási feladatokat is. A végfelhasználói együttműködés és a 6500 fős csapat produktivitásának javítása érdekében az Avago a HP munkahelyi végfelhasználói megoldásportfóliójának (End-User Workplace Solutions) asztali, képalkotási és nyomtatási, üzenetátviteli, együttműködési és Service Desk megoldásait telepíti környezetében.

Az Avago a HP bérleti és pénzügyi eszközgazdálkodási szolgáltatásaira támaszkodva egyszerűsíti informatikai életciklus-kezelését, mérsékli kockázatait és gyorsítja IT-beruházásai megtérülését.

A HP elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Indiában, Malajziában és Szingapúrban) működő globális szolgáltatási központjaiból fogja támogatni az új IT-alkalmazásokat és ‑infrastruktúrát, mivel az Avago dolgozóinak és érdekeltségeinek nagy százaléka is ebben a régióban található.
Kulcsszavak: outsourcing HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59