Csehország japán elektronikai nagyberuházásra számít

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 18. 13:14
Csehország számára 1,2 milliárd eurós japán elektronikai nagyberuházás látszik körvonalazódni: szerdai cseh lapjelentések szerint a Hitachi és a Matshusita az észak-csehországi Zatec ipari övezetében LCD-készülékek gyártását szeretné megkezdeni.
A külföldi beruházásokkal foglalkozó CzechInvest szóvivője megerősítette, hogy intenzív tárgyalásokat folytatnak egy befektetővel, döntés a következő hetekben születik.

A cseh lapok mindenesetre máris úgy értesültek, hogy a termelés jövőre kezdődne, több ezer munkahely létesülésével. Észak-Csehország a maga 15-20 százalékos munkanélküliségi rátájával a legmagasabb állástalan arányú területek közé tartozik Csehországban.
Kulcsszavak: trend LCD monitor

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17