Regionális főszerepben az SAP Hungary

Magyarországra került a visegrádi négyekből álló régió kkv-feladatainak irányítása

forrás Prim Online, 2006. május 18. 12:55
Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP négy visegrádi államot, azaz Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló, ún. CE4 régiója kis- és középvállalati tevékenységét. Ennek keretében az SAP Hungary kereskedelmi igazgatóját, Veres Zsoltot regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatóvá, Kelemen Róbertet, az SAP Hungary eddigi  kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját pedig a partnerhálózatért felelős regionális vezetővé nevezték ki.
A globális struktúra- átalakítással összhangban az SAP többdimenziós mátrix szervezetet alakít ki a közép - kelet-európai régiójában is. Az átszervezés hátterében az a felismerés áll, hogy a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be, és ily módon hasonló problémákkal néznek szembe. Így a visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget. Az új struktúrában 2006. április 1-jétől egy-egy helyi vezető több országra kiterjedően felel az adott tevékenységi területért, s regionális irányítóként felügyeli az üzleti célok elérését. Az átszervezés fő célja a hatékonyság javítása, valamint az egyes országokban meglévő iparági, ágazati tudás megosztása és hasznosítása.

Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat. Mivel az SAP globális stratégiájában ma a kkv-szektor elsődleges fontossággal bír, így ez a döntés az SAP magyarországi leányvállalatának ezen a területen elért eredményeinek elismerését jelzi. Új pozíciójában Veres Zsolt és Kelemen Róbert nem csupán a Magyarországon már bevált gyakorlatokat ismertethetik meg a visegrádi régió országaival, hanem felügyelvén az ottani tevékenységeket, kampányokat, azok eredményeit megoszthatják a régió egyéb országaival, köztük hazánkkal is.

Veres Zsolt szerint, aki 2003 óta az SAP  Hungary Kft. értékesítési igazgatója, „az SAP Magyarországon nagy utat tett meg addig, hogy mára ne csupán a nagyvállalatok szoftverszállítójaként tekintsenek rá, hanem a kkv- szektorban is egyre tágabb körben használják termékeinket. Elért sikereinket a piac a kkv- ügyfelek egyre növekvő számával honorálja, míg az SAP részéről a legkitüntetőbb elismerés, hogy innen irányíthatjuk a régió kis- és középvállalati tevékenységét” – nyilatkozta.

Az SAP a kkv-szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi. Ennek jegyében a partnerkapcsolatok kezelése is hazánk feladatává vált. „Magyarországon számos olyan tapasztalatra tettünk szert a partnerhálózat kiépítésében, valamint annak folyamatos bővítésében, amely a régió többi országa számára is hasznos lehet. A tapasztalatok, ötletek, sikeresen végrehajtott projektekre vonatkozó ismeretek egymás között történő megosztása előnyére válik mind a magyar, mind pedig a cseh, a szlovák és a lengyel SAP és partnerei számára is” – mondta el Kelemen Róbert, az SAP CE4 régiójának partnerkapcsolatokért felelős regionális vezetője.

Kulcsszavak: +céginfo SAP-hu

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59