Rekord forgalmi eredmény a Montana-ban

forrás Prim Online, 2006. május 29. 10:16
2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával – 32,6%-kal – növelte forgalmát. Konszolidált árbevétele így 1.017 milliárd forintot ért el. Ez 250 millió forintos növekedést jelent 2005 első negyedévéhez képest.
Minek köszönhető ez a kiemelkedő, 2000 óta legjelentősebb eredmény?

A tevékenységi körök vizsgálata azt mutatja, hogy az előrelépés a szolgáltatások terén a leglátványosabb. Az időarányos növekedés ebben a szegmensben meghaladta az 50%-ot.

Kiemelkedő az önálló szoftverfejlesztés sikere. Az ágazat zászlóshajója, a Microsoft alapú iratkezelők piacvezetőjévé avanzsált MonDoc System, egyre gyorsuló növekedést produkál. 2005-ben az éves növekedési ráta 15%-os volt. Az idei tényadatok és az előrejelzések együttesen azt mutatják, hogy a MonDoc Sytem értékesítéséből származó bevételek a tavalyinak 2,8-szorását érik el 2006 év végéig. A felhasználók elégedettségét, pozitív értékítéletét igazolja, hogy a várható éves bevétel az elmúlt évi 250 millió körüliről ez évben közel 700 millió forintra nő. Jelenleg párhuzamosan kilenc MonDoc System alkalmazás jellegű projekt építésén dolgoznak a Montana Zrt. munkatársai.

A különleges minőségellenőrző rendszerben működő eszköz- és hálózati támogatást nyújtó Montana Quality Support szolgáltatás is komoly népszerűség-növekedésnek örvend. A bevétel e területen 28%-kal emelkedett.

A stratégiai irányokban elért eredmények okozta szinergikus hatások következtében 34%-kal nőtt a hardver és szoftvereszközök értékesítésének volumene is, amely közvetett módon természetesen jótékony hatást fejt ki a szolgáltatási terület fejlődésére.

Mindez arra enged következtetni, hogy az ezredforduló táján indult és az elmúlt öt évben hűen követett stratégia meghozza, sőt felülmúlja a várt eredményeket. A Montana Zrt. ezekben az években megerősítette rendszerintegrációs tevékenységét. A rendszertámogató szolgáltatás területén különleges minőséget garantáló Montana Quality Support rendszert hozott létre. Mindkét ágazat szakmai eredményességét Montana Quality mérnökök garantálják. Különös fontosságot nyert és komoly sikert hozott a cég önálló szoftverfejlesztő tevékenysége. A MonDoc System sikere mellett a társaság új fejlesztési trendek mellett is elkötelezte magát. A szövegbányászat területén az Infovadász szoftver építése folyik, melyre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Egyharmadot megközelítő növekedés látható a Montana Zrt. Noreg leányvállalatával együtt megvalósított adatbiztonsági projektekben is. A BSIS leányvállalat által nyújtott SAP ügyviteli rendszer bevezetési és tanácsadási munkák szintén hasonló növekedést mutatnak.

A várakozáson felüli teljesítmény nem korlátozódik az első negyedévre. A rövid távú kilátásokat felvázoló előrejelzések a növekedési ütem folytatását, bizonyos esetekben emelkedését igazolják. Az áprilisi gyorsjelentésben már fél milliárd forint feletti összeg mutatkozik a forgalmi rovatban. Ezzel 2006 első négy hónapjának teljesítménye megközelíti a teljes 2005-ös év bevételének 50%-át.

sajtóközlemény
Kulcsszavak: +céginfo Montana

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55