Webcom-Revolution: ERP-vel támogatott webáruház szoftver

Kovács Attila, 2006. május 29. 14:02
A kkv szektor számára forgalmazott webáruházi szoftveréről ismert cseh Webcom céggel való együttműködés és a GVOP-s informatikai pályázatok volt a témája a Revolution Sofware május 29-én megtartott sajtótájékoztatójának. A WebCom iReady nevű szoftvere a Microsoft Dynamics Navision (NAV) vállalatirányítási programrendszerrel együttműködve lehetővé teszi a webáruházak automatikus működtetését, jelentős munkaerőköltséget takarítva meg ezzel a bérköltségekre igen érzékeny kkv-k számára. Ilyen elektronikus üzleti rendszerek bevezetéséhez záros ideig még pályázhatók GVOP-s források, amelyekből közel 3 milliárd forint még elnyerhető.
Juhász Zsolt, a Revolution üzletfejlesztési igazgatója bemutatta az új platformot: a WebCom fejlesztésében, a Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállaltirányítási rendszerhez készült iReady webáruház-szoftver egyedülálló abban a tekintetben, hogy kifejezetten a kis- és középvállatok igényeit figyelembe véve készült. Az iReady olyan tartalommenedzsment rendszerrel egybeépített e-kereskedelmi megoldás, amellyel egyaránt kialakítható a cég webportálja, B2B vagy B2C webáruháza és intranet rendszere is. A megoldás kifejezetten egy célzott ERP rendszerhez készült, így képes kihasználni egy webáruház és egy vállalatirányítási rendszer kapcsolatából adódó minden lehetőséget. Az iReady a Dynamics NAV mellett képes XML adatformátumban – kisebb hatékonysággal ugyan –, de más gyártók ERP rendszereivel is adatcserét folytatni.

Juhász szerint az iReady maximálisan napi 3-4 ezer kereskedelmi hívás kezelésére képes, a Microsoft Navision nélküli (webportálra kialakított), teljes megoldás ára minimálisan 4 millió forint, egyedi megoldásokkal kiegészítve akár 10 millió forint is lehet, amire már érdemes pályázati forrást is igénybe venni. A Revolution idén 3-4, jövőre 5-6 hazai iReady értékesítést remél.
Az iReady webáruházat Európa számos országában, valamint Kanadában és az Egyesült Államokban is sok vállalat használja. A rendszer felhasználói közt megtalálhatók elektronikai alkatrész-áruházak, babaáruházak, de olyan nemzetközi cégek is, mint a BASF csoport, vagy az Astral Music csoport, amely több különböző tematikus zenei webáruházat üzemeltet.

A rendszer a sokéves tapasztalatnak köszönhetően nagyrészt előre konfigurált, ugyanakkor lehetőséget ad a speciális igények kielégítésére is. Az általános – és korántsem minimális – igényeket figyelembe véve a rendszer üzembe-állítási költsége és időszükséglete drasztikusan csökkenthető a piacon kapható más keretrendszerekkel szemben.

Pályázati lehetőségekről a tanácsadással foglalkozó Vanessia Kft. munkatársa szólt. A kkv-k számára a vállalatirányítási rendszerek mellett több más informatikai megoldás bevezetéséhez állnak még nyitva GVOP-s pályázatok, melyekből összesen mintegy 3 milliárd forint még nem került elbírálásra. A „Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek” keretében kiírt 2,5 milliárd forintból a mai napig 1,6 milliárd forint került kiosztásra. Az „Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztésére” meghirdetett 2,5 milliárd forintra pedig 196 beérkezett pályázatból 37 cég kapott eddig pozitív elbírálást, összesen 400 millió forint értékben. Bár a források adottak, a szakértők szerint a rendszerek bevezetéséhez szükséges támogatáshoz csak megfelelően elkészített pályázattal lehet hozzájutni. A tapasztalatok szerint a saját erőből készült pályázatok kevésbé eredményesek, ezzel szemben az adott szakterületen jártas tanácsadó cégek által készített anyagok esetén az elbírálás sikeressége 90% feletti is lehet. Így mindenképp érdemes megfontolni a jó referenciákkal rendelkező pályázati tanácsadóval való együttműködést. Ezt erősítette meg a Revolution Software is, amely pályázati tanácsadó partnerének – a Vanessia Vállalkozásfejlesztési és Pályázati Tanácsadó Kft.-nek – 2005-ben beadott pályázatainak mindegyike pozitív elbírálást kapott.

A következő évben várhatóan újabb források nyílnak majd meg az informatika terén pályázók számára. A Nemzeti Fejlesztési Terv II-ben foglalt – még kialakítás alatt álló – „Versenyképes Gazdaságért” operatív programban a 2007-2013 közötti költségvetési időszakra a támogatandó célok között már tételesen szerepelnek informatikai rendszerek, üzleti rendszerek, B2B megoldások. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36