Synergon Önkormányzati Üzletág: újabb félmilliárdos rendelésállomány

forrás Prim Online, 2006. május 31. 15:25
A Synergon Informatika Rt. Egészségügyi és Önkormányzati Üzletága tervezi és építi ki két újabb kistérség szélessávú internet-hozzáférést biztosító informatikai infrastruktúráját, valamint a Budakeszi Önkormányzati Hivatal portál és térinformatikai rendszerét. A három projekt együttes értéke közel félmilliárd forint.
A GVOP pályázatain nyertes szarvasi központú Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás és az Abaújszántó és Környéke Településeinek Kistérségi Társulása által kiírt közbeszerzési eljárások eredményeiként a Synergon Informatika Rt. tervezi meg és építi ki azokat a települések közötti és településeken belüli gerinchálózatokat, valamint csatlakozási pontokat, amelyek Abaújszántó és Szarvas térségekben mindösszesen kétezer-háromszáz család részére biztosítják a szélessávú Internet elérhetőségét.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4.4.2-es pályázata Magyarország elmaradott régióiban, illetve kistérségeiben fekvő települések és e települések társulásai számára a szélessávú Internet kiépítésével kívánja elősegíteni a felzárkózást, javítani a lakosság életminőségét, a helyi vállalkozások versenyképességét.

A Synergon szakemberei mindkét régióban vezetékes optikai hálózat kiépítésével biztosítják a kapcsolódást a nagysebességű országos gerinchálózathoz, így összesen tizenhét település lakosainak, intézményeinek és vállalkozásainak teszik biztonságosan elérhetővé a szélessávú Internetet, megteremtve ezzel a térségi e- önkormányzatok alapjait is. A legkorszerűbb technológiák felhasználásával készülő kistérségi hálózatok további felhasználási lehetőséget is hordoznak magukban, mint pl. IP telefon, kábel TV és biztonságtechnikai rendszerek. Ezek integrálása tovább javítja majd a helyi lakosok igényeinek kiszolgálását.

 A GVOP 4.3.2 pályázaton sikeresen pályázó Budakeszi Önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás nyerteseként a Synergon Informatika Rt. portál megoldást és térinformatikai rendszert szállít az önkormányzat részére. Az önkormányzati hivatal működését eddig számos, szigetszerű informatikai alkalmazás segítette, melyek sok esetben redundáns adatokat is tartalmaztak. A Synergon szakemberei teljes körű felmérés és elemzés után olyan strukturált központi adatbázissal rendelkező portál megoldást építenek ki, amely helyettesíti az eddigi alkalmazásokat és jelentősen megkönnyíti a felhasználók munkáját. Ez a portál lesz a város új internetes megjelenésének az alapja is, így az oldalra látogatók könnyebben találják majd meg a számukra fontos információkat. A Synergon és alvállalkozója, a DataCard térinformatikai rendszert is fejleszt az önkormányzat részére, amely az új honlap látogatóinak lehetővé teszi a különböző objektumok részletes keresését a térség elektronikus térképén. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38