Használt CD- és DVD-lemezek CompLex kezelése

Kovács Attila, 2006. június 16. 09:04
A CompLex Kiadó Kft., Magyarország egyik legnagyobb jogi adatbázis- és szoftverforgalmazója, valamint a lemezeket gyártó VTCD Kompaktlemez-gyártó Kft. a környezettudatos hulladékkezelés jegyében újraindítja CD/DVD korongvisszagyűjtő akcióját, amelyet a korábbi években az előfizetők elismeréssel fogadtak.
A mostani kezdeményezés azonban nem egyszeri akció, hanem hosszú távú program. A CD és DVD Jogtárról ismert CompLex Kiadó már hosszú ideje minden év végén rendszeresen begyűjtötte az általa kiadott korongokat. Most a cég úgy döntött, hogy hatékonyabb, ha begyűjtési akcióját folyamatosan, az egész évben fenntartja. Ezek az adathordozók polikarbonátot, lakkot, festéket és alumíniumot tartalmaznak, ezért begyűjtésük és szakszerű újrahasznosításuk, illetve megsemmisítésük mindannyiunk közös érdeke. Lemezenként 16-18 g veszélyes hulladékkal lehet számolni, ami 1000 lemez esetén 16-18 kiló. A CompLex Kiadó kibocsátása éves szinten több százezer lemez, ami több tonna hulladékot jelent. "Ez persze az országos adatokhoz viszonyítva talán elenyésző, hiszen vannak sokkal nagyobb kibocsátók is (mint például a film- és zeneforgalmazó cégek), de a saját magunk által kibocsátott környezetterhelésért mindenképp vállaljuk a felelősséget" – tájékoztatott kezdeményezésük lényegéről Bucsi Szabó Zsolt, a cég ügyvezetője.

Az akció lényege, hogy a CompLex minden előfizetője, akinek féléves vagy éves szerződés értelmében havi postázású lemez jár, automatikusan kap egy visszagyűjtő tasakot, melyet a lemez gyártójának címére lehet postára adni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05