Avaya: one-X típusú IP telefonok

Kovács Attila, 2006. július 25. 14:24
Kétnapos budapesti roadsow-jának részeként sajtótájékoztatót tartott ma az Avaya. Ezen az Avaya és a Nokia legújabb, IP-telefóniát és mobilitást biztosító megoldásait, a két cég ez irányú együttműködését, valamint az Avaya legkorszerűbb rendszereit mutatták be.
Az esemény során ki lehetett próbálni a legújabb, irodai mobilitást támogató készülékeket, a résztvevők betekintést nyerhettek a két cég együttműködésének jövőjébe. A partnerség egyik eredménye a GSM és WiFi szabványok kombinálásával működő one-X Mobile nevű megoldás, ahol az Avaya céges IP alapú irodai telefonhálózatban a Nokia E60 mint belső céges vezeték nélküli LAN készülék szerepelhet. A tájékoztatón újdonságként mutatták az Avaya új one-X Deskphone Edition IP telefoncsaládját. Ennek a one-X (one-Experience, „egy Élmény”) az alapja, aminek a segítségével a felhasználó minden Avaya terméken ugyanazzal a felülettel találkozik mint a one-X Mobile Edition, one-X Quick Edition, one-X Desktop Edition esetében.

Az első két modell már elérhető: a 9620 és a 9630. Felhasználók készítették – felhasználók számára – figyelembe véve a vállalati telefonálási szokásokról készült elemzéseket. A 9620 a „mindennapi” modell, azok számára lett tervezve, akik sok kommunikációs eszközt használnak, és akiknek az irodai telefon csak egy újabb eszköz az asztalukon. A 9630 az „Alapvető” modell, pedig azok számára lett tervezve, akik állandó telefonkapcsolatban vannak, gyakran több hívást kell kezelniük, akik számára a mobilitás és a gazdag ám mégis egyszerűen kezelhető funkciók alapvető fontosságúak. További modellek hamarosan megjelennek, hogy más felmerülő igényeket is kielégítsenek.

Az Avaya one-X Desktop Edition telefoncsalád a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Intelligens felhasználói interfész:


Az Avaya one-X Deskphone Edition család intuitív felhasználói felületet biztosít, ami által egyszerűbb az Avaya Communication Manager funkcióinak az elérése. Kontextus vezérelt menük és a kijelzőn megjelenő súgók segítik a felhasználót a következő lépés megtételében. Közvetlenül elérhetők a felhasználó címjegyzékei, híváslistája és a mobilitást biztosító funkciók, növelve ezzel a hatékonyságot és csökkentve a felhasználói hibák és mellétárcsázások mértékét. Az egyszerű kezelhetőség miatt a felhasználók magabiztosan indíthatnak konferenciahívásokat, irányíthatják át hívásaikat vagy tehetik át az asztali telefonon futó hívást mobil készülékre anélkül, hogy a beszélgetés megszakadna.

Hangminőség:


Egyedien magas hanghűség, szélessávú audio spektrum a hangszóróban, a kézibeszélőben és a headsetben egyaránt. Az Avaya termékek minőségi hangátvitelt és professzionális háttérzaj kiszűrést végeznek. A szélessávú kodek támogatás és a továbbfejlesztett hangminőség nagymértékben fokozza a hallhatóságot és az érthetőséget, ezáltal az üzleti folyamatok is felgyorsulhatnak a sok vesződés és stressz elkerülésével.

Beruházásvédelem és modularitás:


Az Avaya one-X Deskphone Edition modelljei megtervezésekor gondoltunk a bővíthetőségre és a továbbfejlesztésre. A beruházás védelem és a bekerülési költségek csökkentése érdekében modulokkal bővíthetők a telefonok. Gigabit Ethernet és Bluetooth adapterekkel egészíthetők ki azok a telefonok, amelyekben erre szükség van, így nem szükséges, hogy mindegyik készülékbe beépítve legyen (ami jelentős költségekkel járna). A felhasználók akár az előlap színét is testre szabhatják saját ízlésük vagy a vállalat igényei szerint.

Szabványok, biztonság:


A one-X Deskphone támogatja az idevonatkozó szabványokat a fájlátvitel, backup, biztonság és webes tartalommegjelenítés területén. Firmware letöltések és file biztonsági mentés/visszaállítás műveletek a biztonságos HTTPS protokoll felett történnek. Az eszköz authentikáció a 802.1x protokoll-on (EAPOL) keresztül valósul meg, tehát mind a telefon, mind a mögötte lévő PC hitelesítése még a LAN-hoz való hozzáférés előtt megtörténik. A WML böngésző natív WML tartalmat vagy - egy alkalmazás szintű gateway segítségével - újraformázott HTML tartalmat is meg tud jeleníteni. SIP firmware a 96xx telefonokon 2007-ben lesz elérhető, az LLDP-MED támogatással együtt.

Design és robosztus alkalmazástámogatás:


Az Avaya különbséget tesz az IP telefónia és a sima VoIP között, segíti a tartalomfejlesztők szerves integrálását, akik az IP telefonok alkalmazásait készítik. A Deskphone háttér világítású kijelzője jól látható bármely szögből, a nagy felbontás pedig élvezhetővé teszi az Avaya Developer Connection partnerei által készített alkalmazásokat. A beépített WML böngésző segítségével költségcsökkentő vagy kimondottan profitot termelő alkalmazásokat is lehet futtatni a telefonon.
Kulcsszavak: Avaya iptelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36