Wifivel fednék le Budapestet

forrás Prim Online, 2006. augusztus 2. 09:38
Várhatóan még az őszi választások előtt a Fővárosi Közgyűlés elé kerül a Budapest drótnélküli internet-hozzáférésének kiépítéséről szóló tervezet.
A tervek szerint a Fővárosi Önkormányzat még idén ősszel pályázatot tervez kiírni wifi-szolgáltatás kialakítására. Sinkovicz Károly informatikai szakreferens elmondása szerint a várost különböző szolgáltatási területekre osztják majd fel, melyekre külön-külön is és egyben is lehet pályázni. A legjobb ajánlatot tevő cég vagy cégek tíz évre nyerhetnek koncessziót. A főváros a közelmúltban készíttetett felmérése szerint a piacon nagy az érdeklődés, így akár több cég is nyerhet majd a pályázaton - olvasható a Budapest Portálon.

A pályázó cégek az éjszakai áramot használó wifi-routereket a köztéri lámpákra telepíthetik, ezért vállalniuk kell, hogy bizonyos szolgáltatásokat ingyen nyújtanak a lakosságnak és az önkormányzatnak. A szolgáltatás elindítása Budapest területén - a jelentkező cégek már kiépített alapinfrastruktúrájának függvényében - összesen 200-250 millió forintba, a wifisugárzó eszközök 150-200 millióba kerülnek.

A tervezetet várhatóan augusztusban vagy szeptemberben tárgyalja az Informatikai, a Közbeszerzési és a Tulajdonosi bizottság, majd ezt követően kerül a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésének napirendjére. Ha minden a tervek szerint halad, jövő év tavaszán elindulhatnak az építési munkák.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50