Közös fejlesztésű, hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózatok

forrás Prim Online, 2006. augusztus 3. 13:29
A Cisco az Intel, a Nokia és a Research In Motion (RIM) cégekkel, valamint más vezető technológiai fejlesztőkkel együttműködve azon dolgozik, hogy az üzleti felhasználók számára modern, hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózatokat hozzon létre.
A VoIP és a Wi-Fi-hálózatok robbanásszerű térnyerésére építve a Cisco beindította Compatible Extensions nevű programját. Ennek hangátvitelt támogató vezeték nélküli funkciói megfelelő alapot kínálnak azon vállalatok számára, amelyek a konvergens technológiákra építve a Wi-Fi hálózatokon keresztül kívánnak telefonálni.

A hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózat olyan teljes körű megoldást kínál, amely a VoIP-technológia és a vezeték nélküli hálózatok egyesítésével lehetővé teszi, hogy a vállalatok a vezeték nélküli hálózatok által kínált mobilitás előnyeit immár a hangkommunikációra is kiterjesszék. A megoldás sikeréhez alapvető fontosságú, hogy a kliensoldali berendezések az optimális teljesítmény elérése érdekében teljesen integrált, modern WLAN-funkciókkal rendelkezzenek. A Cisco a klienseszközök és a vezeték nélküli hálózati elemek optimalizálása érdekében közös munkába kezdett az Intellel, a Nokiával, a RIM-mel és az iparág más szereplőivel annak érdekében, hogy a felhasználók számára egyszerűen telepíthető, fokozott biztonságú, a legkorszerűbb hangátviteli szolgáltatásokat és kényelmi funkciókat nyújtó klienseszközöket kínáljanak.

A hangátvitelt támogató vezeték nélküli hálózat alapja a Cisco Unified Wireless Network elnevezésű egységes vezeték nélküli hálózati megoldása. A többféle hangátviteli kliensmegoldás támogatására tervezett rendszert kimondottan hangszolgáltatásokra optimalizálták. A gerincét egy jól méretezhető, alacsony élettartam-költségű architektúra alkotja, amelyet sok helyszínt lefedő telepítéshez terveztek. A Cisco egységes vezeték nélküli hálózatát olyan innovatív jellemzők teszik hangátvitelre alkalmas megoldássá, mint az egységesen garantált szolgáltatásminőség és a gyors és biztonságos barangoló szolgáltatás, amelyhez továbbfejlesztett rádióadókkal felszerelt hozzáférési pontok széles választéka kínál megfelelő technikai hátteret.
Kulcsszavak: VoIP Nokia Intel Cisco Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09