Vezetékes kapcsolat nélkül lehet internetezni Szombathely főterén

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 5. 09:35
Vezetékes kapcsolat nélkül, ingyenesen lehet internetezni Szombathely felújított főterén, akár egy padról vagy valamelyik kávéház teraszáról is.
A hétfőn átadott vezeték nélküli internetes hálózat és a főtéri webkamerarendszer segítségével Ipkovich György polgármester szerint egy olyan korszerű szolgáltatás válik hozzáférhetővé a város központjában, amely segíti az emberek közötti kapcsolattartást és lehetővé teszi, hogy a távol lévők is bekapcsolódjanak a Szombathelyen zajló eseményekbe.

"Három új webkamerát helyeztünk el a főtéren, amelyek szükség szerint teljesen körbeforgathatók" - mondta.

Hozzátette: elsősorban az olyan nagyrendezvényeknél, mint például a Savaria Történelmi Karnevál, kísérhetik majd nyomon az eseményeket az internetezők. A kamerarendszer főpróbája az idei karneválon eredményesen lezajlott.

A vezeték nélküli internet hálózat wifi technológiájának köszönhetően Szombathely főterén bárki hozzáférhet - természetesen csak akkor, ha készüléke rendelkezik a megfelelő eszközökkel - a szélessávú internethez. A használat előtt elég regisztráltatnia magát a szombathelyi önkormányzat weblapján, ahol megkapja a bejelentkezéshez szükséges jelszót.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50