Új termékcsalád az IBM Tivoli zászlaja alatt

forrás Prim Online, 2006. szeptember 26. 17:57
Az IBM Tivoli szoftverek mentési, monitorozási, központi ütemezési, hozzáférés-kezelési, valamint kompozit alkalmazások felügyeletét ellátó termékcsaládjai mellett most új csoporttal bővül a Tivoli széles palettája.
A Tivoli Provisioning 5.1 termékek az informatikai infrastruktúra (alkalmazások, kiszolgálók, hálózati elemek, tárolóeszközök, munkaállomások, stb.) teljes be-, illetve átkonfigurálását képesek végrehajtani. A lehetőségek az egyedi gépek leltározásától és operációs rendszeri, illetve alkalmazásszintű karbantartásától egészen az adatközpontok teljesen automatizált, terhelési és egyéb eseményektől függő átkonfigurálását képesek lefedni.

Az IBM Tivoli Provisioning Manager for OS Deployment akár szoftveresen üres gépeket képes a vállalati szabvány operációs rendszeri image-dzsel ellátni, majd a végfelhasználónak megfelelően egyediesíteni, és a felhasználó korábbi gépének adatait erre átmigrálni.

A család két expressz kategóriás termékéből az első, a Provisioning Manager Express for Inventory gyorsan bevezethető, könnyen üzemeltethető hardver és szoftver-leltárkezelést és jelentéskészítést valósít meg.

A Provisioning Manager Express for Software Distribution az előző funkcionalitást egészíti ki a szoftvercsomagok központi terítésével, valamint az adott esetben beszerzési megrendeléssel is igazolt, egyedi kérés alapján indított központi alkalmazás-telepítéssel.

A korábbi IBM Tivoli Configuration Manager termék folytatásaként a Provisioning Manager for Software Distribution a központi leltárkezelést és szoftverterítést végzi el professzionális módon, a nagyvállalati igényeket (tárgyieszöz-gazdálkodás és telephelyek támogatása, patch felügyelet, vállalati szabályoknak való megfelelőség és annak betartatása) is kielégítve.

A termékcsalád névadója, az IBM Tivoli Provisioning Manager integrálja az előző Software Distribution, illetve az Operating System Deployment termékeket, valamint biztosítja a teljes IT környezet (szerverek, hálózat, tárolóeszközök) átkonfigurálását a beépített munkafolyamatain keresztül.

Az Intelligent Orchestrator a Provisioning Managerre építkezve képes a monitorozási eredmények alapján félig, vagy teljesen automatizált módon az infrastruktúra átalakítására. Például katasztrófa esetén lehetőség van másodlagos adatközpontok automatikus életbeléptetésére, hackertámadáskor biztonsági beavatkozásokra, vagy terhelési csúcsok esetén szerver-erőforrások hozzáadására.

A termékcsalád nemcsak a nevében, de jórészt egész kódkészletében is új, nemcsak ráncfelvarráson esett át. A nagyvállalati kört kiszolgáló utolsó három termék számos közös elemet tartalmaz. Ilyen a még korábbi verzióktól is eltérő grafikus felhasználói interfész, vagy a nagy hatékonyságú agent-struktúra is.

Az IBM nagy reményeket fűz a Provisioning Manager termékekhez, amibe az utóbbi időben jelentős anyagi forrásokat is invesztált. A termékcsalád jelenleg technológiailag abszolút élenjáró, a versenytársak a jövő év elejére-közepére ígérik hasonló szoftvereik piacra bocsátását.
Kulcsszavak: szerverszoft IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36