15 dollárt lop el az új mobilvírus

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 6. 18:47
A Kaspersky Labs specialistái egy olyan új mobilvírust fedeztek fel, amely jócskán megterheli a telefontulajdonos számláját.
A jelentés szerint a kártevő képes megfertőzni minden Java-képes készüléket, s ezt követően pedig öt sms-t küld el egy emelt díjas számra. A biztonsági szakemberek időközben kinyomozták, hogy az illető szám a http://games/gsmland.ru mobiljátékokat értékesítő orosz portál üzemeltetőinek a birtokában van. Miután a vírus elküldte a szöveges üzeneteket, a felhasználó pontosan 15 dollárral lesz szegényebb, ugyanis egyetlen sms díja 3 dollár. A Pomoshnik.jar trójai Trojan-SMS.J2ME.Wesber.a néven szerepel a cég vírusadatbázisában.

Alexander Gostev, a Kaspersky egyik munkatársa a napokban közzétette mobilvírusokról szóló tanulmányát, melyben úgy értékeli a kialakult helyzetet, hogy "Kinyílt Pandora szelencéje". Elmondása szerint egyre több és egyre veszélyesebb efféle kártevő jelenik meg, minek eredményeként már hetente kell frissíteniük vírusadatbankjukat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09