Változik a Sun partnerprogramja

Kovács Attila, 2006. október 10. 13:43
Az Avnet Kft. Sun Day nevű mai partnertalálkozóján a Sun Microsystems közelmúltban bejelentett termékújdonságai mellett a Sun rövidesen megújuló partnerprogramjáról is szó volt.
Polner Tamás, a Sun Kft. partnerigazgatója megnyitójában utalt rá, hogy a gyakorlati információkat nyújttó rendezvényt a jövőben havi rendszerességgel kívánják folytatni. Egy hónap múlva mutaták be az amerikai cég hazánkra is érvényes négy szintű, új partnerprogramját, ami 2007. január 1-től a jelenlegi három kategóriás (solution associate, solution proivider, system provider) rendszert váltja fel. A négy szint a következő lesz: "member", amihez nem szükséges külön Sun-képzés; "associate" szint (a legtöbb hazai partner ide fog tartozni), amely előírt tréninggel szerezhető meg; "principal" szint; "executive" szint. Ez utóbbinál állítólag meghatározott árbevételt és növekedési szintet is fel kell majd mutatni a partnercégnek. Szintén négy fajta termékkategória szerint osztályozzák a Sun termékeit, amelyekben specializálódhatnak is a partnerek - mondta Polner.

Ezt követően Pálvölgyi Róbert és Bíró Hajnalka, az Avnet Sun termékmenedzserei tartottak előadásokat, többek között a következőkről: új SPARC processzoros szerverek, 1,8 GHz-es UltraSPARC+ processzorok, AMD Opteron M2 alaplapos rendszerek, Solaris PLC. A termékismertetőkön elhangzottak közül kiemelhető információk: a Niagara szerverek megjelenése 2007. első félévében várható; a most megjelent szerverek a korábbi 0-ra végződött típusszám helyett 5-re végződőt kaptak; az új kiszolgálók a Solaris 8 operációs rendszert már nem támogatják; "ötkilencesre" megemelték a rendelkezésreállást, ami 3 perc nem tervezett rendszerkiesést jelent évente; az új Sun Fire V215 október 12-től rendelhető; az új Sun Fire V445 megduplázva a megfelelő korábbi változatot, max. 8 lemezmeghajtó egységet tartalmazhat, illetve tervezi a Sun a Raid 5 technológiát erre a rendszerre. Az 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzor kétszeres teljesítményt nyújt a korábbi UltraSPARC IV processzorhoz képest.

Az Avnet Kft. 2000 őszén kezdte meg aSun Microsystems termékeinek forgalmazását és 2005 óta a Sun hagyományos SPARC processzoros munkaállomásainak és kiszolgálóinak kizárólagos hazai nagykereskedelmi elosztója.       
Kulcsszavak: Sun-hu Sun Avnet

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36