A következő Intel munkaállomás-platform jövőre érkezik

Széll Zoltán, 2006. október 18. 17:02
Az Intel alig hogy felfedte a közeljövőben bevezetésre kerülő Bearlake és Conroe frissítés részleteit, máris is kibocsátotta a ’Stoakley’ DP munkaállomás-platform néhány részletét.
A Stoakley előreláthatóan 2007 negyedik negyedében érkezik és helyettesíti a jelenleg használt Glidewell DP munkaállomás-platformot. A platformmal együtt bevezetésre kerülő lapkakészlet kódneve ’Seaburg’.

A Seaburg az Intel munkaállomás-platformon bevezeti a PCI Express 2.0 technológiát. Az új lapkakészlet két PCI Express x16 csatlakozót támogat, de az még nem biztos, hogy támogatja az olyan több GPU-s technológiát is, mint az NVIDIA Quadro SLI, de a korábbiaknál sokkal nagyobb – 128GB – memóriát kezel. A Seaburg már támogatja az új Intel VT-d virtualizációs utasításokat, amelyek növelik a rendszer virtuális teljesítményét. Ezt még „megfejelték” a virtuális I/O képességekkel is.

Az Intel Stoakley DP munkaállomás-platformhoz és a Seaburg lapkakészlethez új Xeon processzorok társulnak. Az utóbbiak részleteit az Intel még nem bocsátotta ki. Az úti-térképen csak annyi látható, hogy az új Xeon lapkák nagyobb gyorsító-tárat, valamint új utasításokat tartalmaznak, és magasabb órajelet használnak.
Kulcsszavak: munkaállomás Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14