A PONT rendszerház a magyarok között az ötödik

forrás Prim Online, 2006. november 14. 08:09
Az IBM partner PONT rendszerház Kft. a Deloitte által mehirdetett közép-európai versenyen a 38., magyarok között az ötödik helyet szerezte meg, és ezzel az eredménnyel bekerült az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) legsikeresebb 500 IT céget tartalmazó listára.
A Technology Fast 50 elnevezésű verseny, amelyet a Balkántól a Balti-tengerig terjedő, tizenhat országot átfogó régióban immár több mint tíz éve rendez meg a Deloitte, azzal a céllal született, hogy elismerje azokat a leggyorsabban növekvő, dinamikus piaci szereplőket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és tevékenységükkel hozzájárulnak az egész régió fejlődéséhez. A több ezer induló közül az idén is az elmúlt öt év árbevétel-növekedése alapján állították fel a rangsort. A jelentkezési feltételek között szerepelt a  minimum 50.000 eurós éves árbevétel, közép-európai székhely, valamint olyan saját technológia, amely jelentős mértékben hozzájárult az eredmény eléréséhez.

Az 1996-ban alakult PONT Rendszerház Kft., - amely iratkezelési és ügykövetési megoldásokat szállít szoftveres támogatással-, idén indult először, és a 2001 és 2005 között elért 165%-os árbevétel növekedésének köszönhetően, máris a 38. helyen végzett. A vállalkozás fejlődése a kezdetektől fogva töretlen, már az első teljes pénzügyi évben, 1997-ben nyereséggel zárt. Az első éves forgalmat 9 év alatt sikerült megtízszerezni, a kezdeti 3 főből mára 30 fős szoftverfejlesztő céggé vált. A cég dinamikus fejlődésének kulcsa egyrészről a vezetők és a szakemberek elhivatottságában, tanulni vágyásában, a képzett munkaerőben, a cég rugalmasságában és a jól megválasztott technológiában keresendő. Másrészről a siker alapja a megbízható, kiváló minőségű munka, amelyet az IBM-mel az indulás óta meglévő partneri viszony, a szoftverfejlesztés és konzultáció területén 2003-ban megszerzett ISO 9001-es tanúsítványt is bizonyít. Harmadrészről az ügyfélközpontú cégfilozófia, mellyel a PONT rendszerház a leghatékonyabb egyedi megoldásokat találta meg számtalan partner igényeire – pl. Budapest Bank, Inter-Európa Bank, Budapest Airport, Dunaholding Rt., Amstel, Coca-Cola, Bonduelle, Danone, Unitis - Kecskemét Önkormányzata, Egis Rt., Magyar Szabadalmi Hivatal, Borsodchem, Leaseplan, Festo.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59