Elérhető az F-Secure Internet Security 2007 csomagja

Kovács Attila, 2006. november 14. 15:42
Juhani Kivela, a finn F-Secure Corporation országunkért is felelős regionális menedzsere mai budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátott F-Secure Internet Security (FSIS) 2007 nevű, továbbfejlesztett komplex IT-biztonsági szoftver megoldást, amely a szintén a cég által fejlesztett  DeepGuard technológia segítségével nyújt átfogó védelmet a még ismeretlen és új fenyegetésekkel szemben.
Az FSIS 2007 egyik új funkciója a DeepGuard, amely jelentősen csökkenti a korábban ismeretlen, ún. „nulladik napi” fenyegetések által okozott károk kockázatát. Ennek megfelelően az F-Secure DeepGuard nem csak teljes körű védelmet nyújt a hagyományos fenyegetések ellen, hanem átható védelmet is biztosít és folyamatosan, valós időben figyeli a számítógép legbelső folyamatait. Észleli a gyanús műveleteket, valamint eltávolítja a kockázatot jelentő szoftvereket. A legtöbb versenytárs reaktív észlelési technológiájával ellentétben a DeepGuard valós idejű felismerő-rendszert használ, és észrevétlenül dolgozik a háttérben. Ezen kívül egyedülálló módon egyesít számos proaktív technológiát, így korábban nem látott szintű védelmet biztosít bármely új fenyegetéssel szemben.

Mivel a kémprogramok is egyre növekvő fenyegetést jelentenek, az F-Secure egy újabb kémprogram-keresővel is bővítette szoftverét, amely nagyobb hatásfokkal észleli és hatékonyabban távolítja el a felismert kémprogramot.

A webes forgalom a kártékony kódok tipikus betörési lehetőséget biztosító pontja. A legújabb jelenség a weboldalak képeibe rejtett rosszindulatú kód, amely a Microsoft alkalmazások biztonsági réseit használja ki. Az FSIS 2007 webszűrő szolgáltatásával mostantól a webes forgalomból is kiszűrhetők a vírusok, és a kártékony tartalom a protokollszintű blokkolással távol tartható a felhasználó rendszerétől. A szoftver képes észlelni az adathalászati kísérleteket is, amelyeket egy külön mappába helyez. A naprakész észlelésről a vírusdefiníció alapján működő napi frissítések gondoskodnak. Az áttervezett, könnyen használható felhasználói felületen szintén hatékonyabban kezelhetők a karanténba zárt vírusok, kémprogramok és kockázatot jelentő elemek. A termék ezen kívül teljes körű vírusirtóval és tűzfallal is rendelkezik.

A továbbfejlesztett tartalomszűrésnek köszönhetően az FSIS 2007 gyermekzár programja megvédi kiskorú és tinédzser gyermekeinket a felnőtt internet tartalmaktól. A hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható a nem kívánt tartalom. Az új termék három különböző profilt tartalmaz: a gyermekek számára készült profilban csak a fehérlistás oldalak jelennek meg, a tinédzserekében pedig tartalomalapú szűrésre van lehetőség.  A termék automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik. A szülők számára a teljes hozzáférési profil beállítható. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.

Az F-Secure Internet Security 2007 további biztonsági szolgáltatásai és fejlesztései: minden eddiginél jobb védelem a rootkitek ellen az F-Secure BlackLight technológiával, valamint védelem a trójai programok ellen; e-mailek ellenőrzése (kimenő és bejövő) SMTP, POP3 és IMAP protokollokon keresztül is; a nem kívánt alkalmazások internetre való csatlakozásának megakadályozása; minimális sávszélesség-felhasználás a fejlettebb adatbázis-frissítési módszerekkel; a felhasználó által megadható ütemezett ellenőrzés és rendszerindításra alkalmas CD-lemez vészhelyzet esetére; egyszerűbb telepítési módszer külön útmutatással az első alkalommal telepítő felhasználóknak; ingyenes online ellenőrzés az F-Secure minden ügyfele számára a vállalat webhelyén és a szoftver telepítő-CD-lemezén keresztül (korlátozott funkciókkal); frissített vírushíradó új vírusok megjelenésekor, vírusokkal kapcsolatos online webnapló a vírusvédelmi laboratóriumtól, a vírusok világtérképe, továbbá elektronikus oktatóanyagok.

A máris megvásárolható F-Secure Internet Security 2007  minden termék összesen három felhasználó gépére installálható. Ugyanakkor érvényes F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező ügyfelek ingyenesen juthatnak hozzá a fejlettebb FSIS 2007 verzióhoz. Az FSIS 2007 ügyfelek számára az F-Secure ingyenesen felkínálja a 32 és a 64 bites rendszerekre kifejlesztett Microsoft Vista segédprogramot is. A segédprogram várhatóan 2007 első negyedévének végén lesz elérhető, a Vista tényleges megjelenésétől függően. Az F-Secure Internet Security 2007 új, fejlett szolgáltatásai az F-Secure vállalati megoldásaiban a jövő év elején fognak megjelenni.

A Prím Online kérdéseire adott válaszában Juhani Kivela kitért rá, hogy az új felhasználóknak szóló licenc ára a 2006-os csomag árával megegyező, sok új funkció ellenére a 2007-es csomag tárkapacitás igénye valamivel kisebb lett, illetve a 2007-es verzióban is megmaradtak az automatikusan felugró figyelmeztető szöveges ablakok.
Kulcsszavak: vírus security F-Secure

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50