'Design for Asia Award 2006' győztes az LG Chocolate telefonja

forrás Prim Online, 2006. november 30. 23:02
A mobiltelefonok formatervezésében és technológiai újításaiban élen járó LG Electronics milliós példányszámban elkelt, prémium kategóriás Chocolate telefonja ’DFA Grand Award’ díjat kapott a Design Asia Award 2006-on ’Termékdizájn’ kategóriában.
Ez már a negyedik termékdizájn-központú elismerés, amelyet a Chocolate telefon idei, globális bemutatója óta söpörhetett be a koreai cég. A készülék többszörös díjnyertes mind a formatervezés, mind pedig a vásárlói megelégedettség tekintetében. 2006-ban elnyerte az iF és Red Dot Design díjakat termékdizájn kategóriában, valamint a Mobile Choice Consumer díjat is szintén még az idén.

A Chocolate telefon az LG Black Label sorozatának első tagja. A Black Label széria egyszerre hordozza magában az érzékiséget és a stílust, ezért minden az LG Black Label sorozatában bemutatott készülék ugyanezen jellegzetességekkel rendelkezik. A Black Label sorozat ebben a kategóriában első a mobilkommunikációs piacon.

A Hong Kong Design Center (HKDC) által odaítélt DFA Grand Award, a Design for Asia Award 2006-os esemény legfőbb elismerése, és csak az olyan egyedülálló külsejű, üzletileg is sikeres készülékeke kaphatják meg, amelyek nagy hatást gyakoroltak Ázsia életstílusára.

A HKDC díjátadó ceremóniáját a Hong Kong Convention & Exhibition központban tartották meg 2006. november 30-án. A LG Electronics nevében Jin Kim, az LG Corporate Design Centerének alelnöke vette át a díjat. A díjátadó ceremóniát megelőzően Kim asszony előadást tartott a ’Business of DesignWeek 2006’ konferencián ’Az érzelmeinken alapuló forma’ címmel.

A Chocolate telefon első számú jellegzetessége a formatervezés, amely a kialakításával a szemünkön kívül egyéb érzékszerveinkre is hatással van. Az alapos gondossággal tervezett készülék tapintásra is kiváló élményt nyújt. A fekete, fehér, rózsaszín és borvörös színekben forgalmazott telefon új mércét állított fel a mobilformatervezés világában vékony és minimalista dizájnjával és a világon elsőként alkalmazott érintőgombos kezelőfelületével. Rejtett LCD kijelzőjének köszönhetően a készülék felülete egységes fekete színbe burkolódzik. Az LG díjnyertes Chocolate telefonját a Hong Kong Convention and Exhibition központban megrendezett Innovation & Design expón állítják ki november 29. és december 1. között.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50