USRobotics: új Gigabit és PoE intelligens kapcsolók

Kovács Attila, 2006. december 20. 17:02
A Dubaiban tartott GITEX (Gulf Information Technology Exhibition) kiállításon jelentette be a USRobotics, hogy Courier vállalati hálózati termékcsaládját négy új intelligens kapcsolóval bővíti. A kapcsolók 16, 24 és 48 gigabites portokkal, valamint 24 10/100 portokkal rendelkeznek. A főleg a kkv szektort célzó új kapcsolók a hálózatépítő vállalat többi Courier típusú üzleti termékét, például a Professional Access Point-ot és az USR8200 Firewall/VPN/NAS berendezést egészítik ki.
A négy kapcsoló a következő: az USR997716 16-Port Gigabit Smart Switch, az USR997724 24-Port Gigabit Smart Switch, az USR997748 48-Port Gigabit Smart Switch és az USR997624 24-Port 10/100 PoE + 2-Port Gigabit Smart Switch. 

Mindegyik termék képes a profi felhasználók által elvárt teljesítményre és kezelhetőségre, de úgy tervezték, hogy könnyen installálható, kezelhető és bővíthető legyen. A 16, 24 vagy 48 gigabites, automatikus érzékelővel ellátott 10/100/1000 Ethernet portok mindegyike automatikusan érzékeli a csatlakoztatott eszköz sebességét, az automata kapcsolási mód (Auto-MDI/MDIX) pedig szükségtelenné teszi a krosszkábel használatát. Az egyszerű, webalapú konfiguráció támogatja a VLAN és a 802.1p minőségi forgalomprioritizálást, a portok összekapcsolását (port trunking) és tükrözését, a jumbo frame-eket, a broadcast csomagok ellenőrzését és a portok speciális konfigurálását. 

Az USR997624 24-Port 10/100 PoE + 2-Port Gigabit intelligens kapcsoló nehezen elérhető helyekkel is biztosítja az adatkapcsolatot és az egyenáramú Ethernet berendezések működését. A termék különböző áramellátási beállításokat támogat portonként 14,5 W-ig, összesen pedig 170 W-ig.  A kapcsolón két gigabit port is található a további nagy sebességű kapcsolatok érdekében. Az USR997624 irányítási funkciói között megtaláljuk a PoE prioritási beállítások támogatását, amelynek köszönhetően a nagy prioritású eszközök (például az IP-telefonok és a vezeték nélküli csatlakozási pontok) váratlan felvett teljesítmény esetén sem maradnak áram nélkül. A PoE intelligens kapcsoló áramvédelemmel és rövidzárlat elleni védelemmel is rendelkezik. 

Az USR805453 professzionális kapcsolódási pont erőteljes, vezeték nélküli kapcsolódási pont (AP) a kis- és közepes méretű vállalatok szükségleteinek megfelelő irányítási és biztonsági tulajdonságokkal. Ideális választás olyan vállalatok számára, amelyek nagy teljesítményű, vezeték nélküli hálózatokat kívánnak alkalmazni, ugyanis az AP fejlett irányítási és ellenőrzési lehetőségekkel, komoly biztonsági opciókkal, rugalmas installációs eljárásokkal rendelkezik, és kompatibilis a 802.11b, 802.11g és gyorsított vezeték nélküli technológiákkal. 

Az USR805453 segítségével a hálózati adminisztrátorok és a vállalattulajdonosok vezeték nélküli hálózatot építhetnek ki irodáikban, raktáraikban, a vendégfogadó terekben és egyéb, a vállalat fő hálózati infrastruktúráitól távol fekvő helyeken. Az irányítási interfész segítségével a felhasználók a csatlakozási pontok egész fürtjét irányíthatják közvetlenül vagy a beépített SNMP funkció segítségével. Az olyan tulajdonságok, mint a Multi-SSID/Multi-BSSID és a virtuális helyi hálózat (VLAN) ideálissá teszik hotspot-szolgáltatók, olyan vállalatok céljaira, amelyek biztonságos és szegregált vezeték nélküli kapcsolatot igényelnek alkalmazottaik és ügyfeleik számára. 

Az USR808200 Firewall/VPN/NAS eszköz olyan intuitív, sziklaszilárd SPI (Stateful Packet Inspection) tűzfal, amely támogatja a VPN klienseket és a szerveralkalmazásokat is (PPTP és IPSec). Az eszköz masszív tulajdonságai közé tartoznak még az SPI, az alkalmazásszintű átjárók, a webszűrés, valamint a túlterheléses támadások elleni védelem. Az erőteljes hardverplatform a kategóriában egyedülálló teljesítményt biztosít, a beépített fájl-/FTP/nyomtatószerver-lehetőségek, valamint az USB 2.0 és FireWire portok segítségével pedig könnyedén csatlakoztatható további tárolókapacitás és/vagy hálózati nyomtató. Az eszköz ideális tűzfal/router kis- és középvállalatok számára. 

A termékek 2007 januárjától kerülnek a nagyobb forgalmazók polcaira. 
Kulcsszavak: U.S. Robotics kapcsoló

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50