CES: további Nokia-bejelentések

Kovács Attila, 2007. január 9. 08:26
A Nokia és a Yahoo! tovább bővítve együttműködését, a Nokia a Series 40 szoftveren alapuló mobiltelefonokon elérhetővé tette a Yahoo! Go for Mobile 2.0 alkalmazást. A felhasználók számos készüléken, így a Nokia 6103, a Nokia 6131 és a Nokia 5300 Xpress Music telefonon mától kezdve világszerte letölthetik a Yahoo! Go for Mobile 2.0 szolgáltatást. 2007 első félévében a két vállalat a készülékek szélesebb skáláján is elérhetővé teszi a Yahoo! Go for Mobile 2.0-t, amelyet a Nokia az új Series 40 telefonok millióiba később gyárilag is telepít majd.
A Yahoo! Go for Mobile 2.0 szolgáltatás legfontosabb funkciói: a mobilfelhasználók számára újraértelmezett keresés – a oneSearch mobilkeresési szolgáltatás, amellyel a fogyasztók megkapják azt, amire a mobiltelefonon szükségük van: az azonnali válaszokat. A megoldás felismeri a keresett kifejezés mögötti szándékot, és a téma és relevancia szerint csoportosított, tényleges tartalmakat jeleníti meg a találati oldalon. Gazdag, messzemenően testre szabható tartalmak többezernyi forrásból a fogyasztók összekapcsolására. Az aktuális és legfrissebb hírek szolgáltatással a felhasználók nem mulasztják el a számukra lényeges híreket, sporteseményeket, szórakoztató műsorokat és pénzügyi információkat. A szolgáltatás „kívánság-központjában” még több cikkhez férhetünk hozzá, nyomon követhetjük a számunkra érdekes témákat a sportegyesületektől kezdve a hírességekig, de az interneten RSS-t kiadó több millió forrás szinte bármelyikéből származó, bármilyen új tartalmat is a listához adhatunk.

Fényképmegosztás: a Flickr teljes körű integrálásának köszönhetően a felhasználók a kameratelefonokról is könnyen feltölthetik és kezelhetik képeiket. A fogyasztók emellett egyszerűen megoszthatják a felvételeket másokkal, megnézhetik barátaik képeit, és böngészhetnek és kereshetnek a Flickr közösség több millió tagja által feltöltött fotók között. Áramvonalasított e-mail szolgáltatás.

A CES első napján a Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo arról beszélt, hogy az internetre kapcsolt multimédiás készülékekkel és az internet segítségével hogyan hozhatjuk létre, élhetjük át és oszthatjuk meg másokkal élményeinket, bárhol és bármikor. „A fejlődő piacokon azt tapasztaljuk, hogy egyre többen személyi számítógép helyett most elsőször inkább mobiltelefonjukról férnek hozzá az internethez. A célkitűzésünk az, hogy élen járjunk a trend elterjesztésében” – mondta  Kallasvuo. Hozzátette: „Az egyfunkciós készülékek kiszorulóban vannak. A helyükbe lépő konvergáló készülékek egyre nagyobb teljesítményűek és egyre könnyebben használhatók". (A konvergáló készülékek piaca 2006-ban elérte az 100 millió darabot, 2008-ra pedig várhatóan a 250 millió darabot is meghaladva a fogyasztói elektronika leggyorsabban bővülő területévé válik. Ezen a piacon a 2006-ban közel 40 millió konvergáló készüléket eladó Nokia a világ legnagyobb gyártója.)

A Nokia beszámolt arról, hogy a Six Apart ingyenes személyes blogszolgáltatása, a Vox a most bemutatott Nokia N93i multimédiás számítógépen gyárilag telepített szolgáltatásként jelenik meg. A Nokia és a Skype nyilvánosságra hozta a két vállalat együttműködését, melynek keretében a vállalatok a Nokia N800 internet tablet segítségével a Skype-oló közösséget is mobilizálják (lásd másik hírünket). A Nokia elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy milyen érdeklődéssel tekint a Nokia és a Sprint Nextel együttműködésére, melynek köszönhetően 2008-ra az amerikai vásárlók zsebébe WiMax-re és nyílt internetalapú szolgáltatások biztosítására képes mobilkészülékek kerülhetnek.

Kallasvuo a CES-en bemutatta a Nokia N800 internet tabletet és a Nokia 6131 NFC készüléket, amely a beépített NFC (Near Field Communications) technológiának köszönhetően és a készülék egyetlen érintésére lehetővé teszi az információk megosztását, a szolgáltatások igénybe vételét, és különböző fizetési és jegyvásárlási megoldásokat.
Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia CES

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

A Rakuten Viber itthon is bevezeti a hívószám azonosítást Android felhasználói számára

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a Viber-felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl. 

2024. május 7. 20:30

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36